آیت الله مكارم شیرازی: دلیلی ندارد آثار شیعه مخفی و مكتوم بماند

آیت الله مكارم شیرازی: دلیلی ندارد آثار شیعه مخفی و مكتوم بماند عطر حرم: یكی از مراجع تقلید شیعه اظهار داشت: دلیلی ندارد كه آثار شیعه مخفی و مكتوم بماند، اما متاسفانه امروزه نه اجازه برداشت كتاب و یا نسخه كپی آن را داریم و این مساله مشكلات خاصی در امر پژوهش های حدیثی بوجود می آورد.


به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت الله ناصر مكارم شیرازی امروز در افتتاحیه كنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی كه در مدرسه علمیه امام كاظم(ع) برگزار شد، عنوان كرد: هدف از تشكیل این كنگره عظیم این بود كه همه دست در دست هم دهیم و پرده از روی نقش ائمه اطهار(ع) و علمای شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی برداریم و خدمات صادقانه علمای این مذهب به علوم اسلامی را روشن سازیم.
این مرجع تقلید شیعه اضافه كرد: بنا داریم در این كنگره نشان دهیم امامان شیعه و علمای پیرو مكتب آنان خدمات مهمی در پیدایش و گسترش علوم اسلامی داشته اند؛ ما هیچگاه نمی خواهیم نقش علمای مذاهب اسلامی دیگر را در این علوم نقد نماییم و كنگره بار منفی نسبت به علمای دیگر ندارد ما تلاش این علمای مذاهب دیگر را تقدیر می نماییم.

آیت الله مكارم شیرازی بیان كرد: دو اصل مهم احترام به همه مذاهب اسلامی و علمی بودن آن و دوری از مباحث سیاسی از خصوصیت های این كنگره است.

وی تصریح كرد: همه علوم در اسلام دارای جایگاه مهمی هستند؛ اسلام آغاز و آخر جهان را در سیطره علم می داند زیرا از یك سو فضیلت و برتری حضرت آدم را بیان می كند تا جایی كه اگر بر او سجده كردند به جهت مقام علمی انسان بوده است.

این مرجع تقلید اظهار داشت: مرحوم طبرسی مفسر معروف می گوید علم الاسماء به قول صحابه و تابعین و مفسیرین علم آدم به همه علوم مادی و معنوی مربوط به بشر بود و افتخار فرزندان آدم در این است كه ما معلم زاده هستیم.

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) عنوان كرد: طبق این حدیث همه علم و دانش 27 قسم است كه دو قسم آن پیش از ظهور حضرت مهدی(عج) عیان است و 25 قسم پس از ظهور خواهد بود.

آیت الله مكارم شیرازی عنوان كرد: ما افتخار می نماییم كه اسلام از جامعه جاهلیت و خرافات برخواست اما نقش اصلی ارزش انسان را به علم و دانش داد و علمای بزرگ در خظ مقدم قرار گرفتند.

وی خاطرنشان كرد: علمای شیعه پدیدآورندگان علوم اسلامی و سبب گسترش آن بودند اما به دلایلی مظلوم شدند و خدمات آن ها به صورت كامل معلوم نشد و گروههای افراطی كه حساب آن ها را از برادران سنت جدا می دانیم اجازه بروز و ظهور علمای شیعه را ندادند.

این مرجع تقلید ادامه داد: افراطیون تعدادی از علمای شیعه را شهید كردند و كتاب هایی را آتش زدند و كتابخانه های پیروان اهل بیت(ع) توسط حاكمان بنی امیه را به آتش كشیدند با این حال بعضی از چهره های علمای شیعه به مقامی رسیدند كه شاگردان زیادی را تربیت كردند.

وی اظهار نمود: هنگامی كه سلجوقیان متعصب روی كار آمدند گروهی از خوارج و نواصب خانه شیخ طوسی را غارت كردند و كتابخانه او را مشتمل بر 10هزار كتاب نفیس به آتش كشیدند و شیخ ناچار شدند كه به بغداد سفر كنند و حوزه علمیه فاخر بغداد را تاسیس كنند.

آیت الله مكارم شیرازی عنوان كرد: كتابخانه های بزرگی توسط شیعیان بوجود آمد كه همچون آن می توان به كتابخانه های نیشابور، قاهره در دولت فاطمی، كتابخانه مسجد جامع اصفهان و مرو و صدها هزار جلد كتاب را در دل خود جای دادند كه توسط مغولان به آتش كشیده شد.

وی اظهار داشت: سانسور كتاب های علمی دانشمندان شیعه و ممانعت از حضور آنها در كتابخانه و مدارس و دانشگاه ها از شیوه های متعصبان و نواصب بود.

این مرجع تقلید بیان كرد: علمای متعادل اهل سنت با ما مراودات علمی دارند؛ این امور سبب شد كه پرده ها را كنار بزنیم و حقایق را آشكار نماییم و نقش ائمه و پیروان آنها را در تاسیس علوم اسلامی روشن نماییم.

وی اضافه كرد: در این زمینه 400 پژوهشگر نخبه از شیعیان و اهل سنت و یپروان مذاهب دیگر دعوت كردیم كه در دو سال دست به دست هم دادند و در هر 6 علم اصلی علوم اسلامی به كاوش پرداختند و سپس علوم شش گانه پایه همچون صرف و نحو و لغت و رجال و منطق و... و فلسفه و عرفان و تاریخ و جغرافیا و طب و نجوم و ریاضیات را بررسی كردند. این كتاب ها باید به چند زبان همچون عربی و انگلیسی و اردو منتشر شود كه مقدمات آنها آماده شده است.

وی اظهار نمود: نشر كتاب های خطی همچون فعالیت های این كنگره بوده است و كتاب های خطی كه در كتابخانه های ایران و خارج قرارداد و تعداد آنها به ده ها هزار جلد كتاب می رسد باید در دسترس مردم قرار گیرد، ولی متاسفانه بعضی از مسئولان این كتابخانه ها در ایران و خارج اجازه كپی برداری و استفاده از آنها را نمی برند و این كتب در زندانی به نام كتابخانه گرفتار شده است.

آیت الله مكارم شیرازی عنوان كرد: تنها كتابخانه ای كه در این عرصه با ما همكاری كرد، كتابخانه مرحوم كاشف الغطا بود كه آنها هم از ترس نابودی توسط صدام مجبور شدند كپی آن را در اختیار مردم قرار دهند.





1397/02/21
18:47:39
5.0 / 5
4469
تگهای خبر: ائمه , اسلام , اسلامی , امام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس