به مناسبت ۱۳ آبان؛

گوشه ای از جنایتهای دولت آمریكا ضد مردم ایران

گوشه ای از جنایتهای دولت آمریكا ضد مردم ایران عطر حرم: خروش امام خمینی ضد لایحه ننگین كاپیتولاسیون و مصونیت قضایی كه ظلم آشكار و تعدی به حقوق ملت ایران بود، باعث بیداری ملت و ایستادگی آنان در برابر این لایحه خیانت بار شد.


به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، متن زیر یادداشتی است از موسی الرضا تیموری، كارشناس ارشد مذاهب اسلامی كه به مناسبت روز ۱۳ آبان از نظرتان می گذرد؛
سیزدهم آبان ماه، یكی از روزهای تاریخی است كه چند حادثه مهم در آن به ثبت رسیده است:
۱. بازداشت امام خمینی(ره) توسط رژیم پهلوی به دنبال اعتراض به لایحه ی كاپیتولاسیون
امام خمینی(ره) در تاریخ چهارم آبان ماه سال ۱۳۴۳ به دنبال تصویب لایحه كاپیتولاسیون در مجلس شورای ملی، در سخنرانی خود كه به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) در منزل ایشان برگزار گردید به تشریح این لایحه ننگین پرداخت و تصویب آنرا باعث از بین رفتن عزت و غیرت مردم مسلمان ایران دانست. ایشان اطلاعیه ای هم در همان روز صادر فرمود و درآن بیانیه، قرارداد كاپیتولاسیون را سند بردگی ملت ایران اعلام نمود و از اقشار مختلف جامعه دعوت نمود تا با این حركت ننگین رژیم پهلوی به مخالفت برخیزند.
ماجرای كاپیتولاسیون از این قرار بود كه دولت آمریكا در سال ۱۳۴۳، حضور مستشاران و كارشناسان خویش را كه در بخش های وسیعی از صنایع نظامی و ارتش و شركت نفت و دیگر مراكز مهم كشور حضور داشتند، مشروط به معافیت آنان از محاكمه در دادگاه های ایران كرد، شاه هم این درخواست را پذیرفت و برای ماندگاری و قانونی شدن این مورد كه دیگر هیچ كس نتواند با آن به مخالفت برخیزد به حسنعلی منصور، نخست وزیر خود دستور داد آنرا به صورت لایحه، تقدیم مجلس كند.
این لایحه باوجود مخالفت بعضی از نمایندگان و نبود عده ای دیگر از آنان در مجلس، با فشار شدید دولت بر مجلس، به صورت مخفیانه به تصویب رسید و تلاش شد كه در فضای عمومی كشور پخش نشود تا كسی از این جنایت عظیم در حق ملت ایران، اطلاعی حاصل نكند(۱).
تصویب این لایحه همان گونه كه امام خمینی(ره) خطر آنرا به گوش ملت ایران رساند، غرور ملی و احساسات ایرانی ها را جریحه دار می ساخت و یادآور قراردادهای ننگین استعماری همچون تركمنچای ضد ملت ایران بود.
نكته ای كه لازم است بیان شود آنكه: پیش از انقلاب اسلامی، عده ی زیادی از نیروهای آمریكایی در قسمت های مختلف خصوصاً صنایع و معادن و شركتهای وابسته به نفت و ارتش ایران حضور داشتند كه از بالاترین حقوق و بهترین امكانات بهره مند بودند و با داشتن روحیه استعماری، تلاش می كردند تخصص و دانش خویش را در اختیار متخصصان ایرانی قرار ندهند تا همیشه ملت و دولت ایران به آنان وابسته باشند و بنابراین ایرانی ها با آن استعداد ذاتی و توانایی هایی كه داشتند بعنوان كارگرانی ساده در كنار آنان مشغول به كار بودند و حق دخالت در امور تخصصی را نداشتند.
دولت آمریكا در جهت روحیه استكباری خود، طرح مصونیت قضایی مستشاران خود در ایران را بیان كرد كه دولت ایران هم به صورت لایحه آنرا به تصویب مجلس رساند در این طرح اگر نیروهای آمریكایی در ایران مرتكب جنایتی می شدند ( مثلاً به ناموس ایرانی هتك حرمت می كردند و یا افعال دیگری چه به عمد و چه غیر عمد انجام می دادند) دستگاه های امنیتی و قضایی ایران حق رسیدگی به آنرا نداشتند و پرونده را به دولت آمریكا ارجاع می دادند كه در دستگاههای قضایی و امنیتی آن دولت بررسی شود.
خروش امام خمینی ضد لایحه ننگین كاپیتولاسیون و مصونیت قضایی كه ظلم آشكار و تعدی به حقوق ملت ایران بود، باعث بیداری ملت و ایستادگی آنان در برابر این لایحه خیانت بار شد.
امام خمینی در این سخنرانی تاریخی خود به ملت ایران فرمودند: اگر یك آمریكایی، اگر یك آشپز آمریكایی، مرجع تقلید شما را وسط بازار ترور كند... دادگاه های ایران حق محاكمه ندارند...اگر شاه ایران یك سگ آمریكایی را زیر بگیرد بازخواست خواهد شد.(۲)
رژیم شاه پس از این سخنرانی افشاگرانه امام خمینی كه باعث بیداری مردم و توجه آنان به عمق فاجعه ذلت بار قرارداد ننگین كاپیتولاسیون شده بود، ایشان را به سرعت دستگیر و جهت جلوگیری از افشاگری های امام و مخالفت علماء و مردم از این لایحه، ایشان را به خارج از كشور تبعید می كند.
۲. تبعید امام خمینی(ره) به تركیه توسط رژیم منحوس پهلوی
تبعید امام خمینی(ره) به تركیه دومین حادثه ای بود كه در سیزدهم آبان ماه، سال ۱۳۵۷ صورت گرفت. در این روز كه در ایام اوج مبارزه ملت ایران ضد رژیم پهلوی بود رژیم پهلوی تصمیم به تبعید امام به كشور تركیه می گیرد چونكه تركیه كشوری لائیك و حكومتی دیكتاتوری از سوی آتاتورك داشت كه به شدت با مظاهر دینی مخالفت می كرد و با ارتباطی كه با حكومت پهلوی داشت مكان مناسبی برای تبعید امام بود تا علاوه بر دور نگه داشتن امام از قیام و انقلاب، با موانعی كه كشور تركیه تولید كرد نتواند به فعالیت های فرهنگی و مبارزه ضد پهلوی بپردازد بنابراین در این كشور حتی به امام خمینی اجازه پوشیدن لباس روحانیت را نمی دهند و ایشان را به محلی منتقل می كنند كه هیچ گونه ارتباطی با مردم ایران نداشته باشد و مدت یازده ماه امام را در این تبعید نگه می دارند و سپس ساواك با هماهنگی دولت تركیه، امام را در سال ۱۳۴۴ به عراق تبعید می كند.
تبعید امام به تركیه موجی از اعتراض علماء و مردم را در ایران به دنبال داشت، البته سه ماه بعد از تصویب این لایحه ی ننگین و در جهت انتقام از رژیم پهلوی به خاطر تبعید امام و مقتدای ملت، یكی از جوانان متدین و متعهد موتلفه اسلامی به نام محمد بخارایی، نخست وزیر شاه و عامل تصویب این طرح را به قتل و بسزای عمل ننگینش رساند.
۳.كشتار دانش آموزان توسط ماموران رژیم پهلوی در سیزدهم آبان ماه ۱۳۵۷
در ایام مبارزه ملت ایران ضد رزیم پهلوی و در روز سیزدهم آبان ماه سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت كه اوج مبارزات مردم بود دانش آموزان این مرز و بوم كه در این ایام شور و حال وصف ناشدنی داشتند با تعطیلی مدارس و حركت و تجمع در دانشگاه تهران به تظاهرات پرداختند و تلاش نمودند تا صدای اعتراض خویش را به حكومت سراسر خفقان رژیم برسانند كه در جریان این اجتماع خودجوش و عظیم، متاسفانه دانش آموزان مظلوم و بی گناه مورد هجوم و حمله ماموران شاه قرار گرفتند و دولت شریف امامی كه به زعم خود طرح " آشتی ملی" را در این ایام اعلام نموده بود با به خاك و خون كشیدن تعداد زیادی از دانش آموزان، جنایتی همانند حادثه هفدهم شهریور ماه به وجود آورد و صدها دانشجو و دانش آموز را به شهادت رساندند و لكه ی ننگ دیگری را بر تاریخ پر از جنایت و خون آشام رژیم پهلوی ثبت كردند.
امام خمینی(ره) با شنیدن خبر این جنایت هولناك رژیم پهلوی و تسلیت به داغداران و خانواده ها و ملت ایران فرمودند: "عزیزان من صبور باشید كه پیروزی نزدیك است و خدا با صابران است ایران امروز جایگاه آزادگان است من از این راه دور، چشم امید به شما دوخته ام صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان می رسانم".(۲)
به پاسداشت این حركت عظیم دانشجویان و دانش آموزان و یادبود شهدای آن فاجعه هولناك در محیط علم و تحصیل، روز سیزدهم آبان ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بعنوان روز دانش آموز نام گذاری شد تا فرزندان معنوی امام و آینده سازان مملكت، با آرمانهای شهدای آن روز تجدید عهد نمایند و الگویی باشد تا همیشه در طول تاریخ به مبارزه با استعمار و استكبار بپردازند.
۴. تسخیر لانه جاسوسی و سفارت آمریكا توسط دانشجویان انقلابی
چهارمین حادثه در روز سیزدهم آبان ماه سال ۱۳۵۸ رخ داد و آن اتفاق، حركت عظیم و انقلابی دانشجویان در تسخیر سفارت آمریكا در تهران بود كه تبدیل به مركزی برای جاسوسی و خرابكاری ضد انقلاب و ملت شده بود، دولت آمریكا كه در حمایت همه جانبه از رژیم پهلوی، هیچ گاه كوتاهی نكرده بود و امنیت و استقرار دیكتاتوری پهلوی را امنیت و ثبات خود در منطقه خاورمیانه می دانست و ایران را بعنوان ژاندارم خود در منطقه خاورمیانه قرار داده بودند در جریان انقلاب ملت ایران هم حامی شدید رژیم پهلوی شد و تا لحظه سقوط دولت پهلوی، علناً از حكومت پهلوی و شخص محمدرضا شاه حمایت و پشتیبانی كردند. پس از فرار شاه هم همان روحیه ددمنشانه را ادامه دادند و سفارت آمریكا، مركزی برای مقابله با نظام نوبنیاد اسلامی قرار گرفت و تلاش می كردند با ارتباط گیری و پشتیبانی از گروههای ضد انقلاب و تروریستی و كودتا و ترور و انفجار و بی ثبات كردن كشور، به مقابله با نظام اسلامی برخیزند.
دانشجویان قهرمان كه به این لانه فساد و مركز جاسوسی و خرابكاری ضد نظام نوپای اسلامی آگاه شده بودند در یك حركت انقلابی، سفارت آمریكا را تسخیر كردند به صورتی كه امام خمینی این حركت را انقلاب دوم نامیدند و در تأیید تسخیر سفارت آمریكا توسط دانشجویان فرمودند: شما می بینید كه الان مركز فساد را جوانها رفته اند گرفته اند و آمریكاییها را هم كه در آنجا بودند گرفتند و آن لانه فساد را به دست آوردند و آمریكا هیچ غلطی نمی تواند بكند و جوانها مطمئن باشند كه آمریكا هیچ غلطی نمی تواند بكند.(۳)
با بررسی و تحلیل این حوادث كه در سیزدهم آبان ماه اتفاق افتـاد می توان علت نامـگذاری این روز را به نام «روز ملی مبـارزه با استكبار جهانی» فهمید چونكه در این حوادث، حمایت استكبار از رژیم پهلوی و جنایت ضد ملت ایران بر هیچ شخصی پنهان نیست و با نگاهی گذرا می توان جنایتهای استكبار كه مصداق كامل آن دولت آمریكا است در خلال چندین سال ضد ملت ایران و انقلاب اسلامی را به صورت فهرست وار بیان كرد كه عبارتند از:
۱. كودتای ۲۸ مراد ماه سال ۱۳۳۲ كه در جریان اسناد انتشار یافته توسط دولت آمریكا، دولت مصدق را با برنامه ریزی توسط آمریكا و با اجیر كردن افرادی همانند شعبان بی مخ و عده ای دیگر از كودتاچیان ساقط كردند و دولتی كاملاً وابسته به خویش را روی كار آوردند.
۲. تحقیر ملت ایران و تحمیل لایحه كاپیتولاسیون و تصویب مصونیت قضایی برای مستشاران خود در ایران كه در این لایحه، حیثیت و غیرت ایرانی ها را لكه دار كردند و حق پیگرد تخلفات و جنایات كاركنان و مستشاران خود در ایران را به دولت و دستگاه قضایی ایران ندادند.
۳. حمله مستقیم به ایران اسلامی در ماجرای طبس كه به دنبال تسخیر لانه ی جاسوسی آمریكا توسط دانشجویان، قرار بود دولت آمریكا در قبال تحویل گرفتن كاركنان سفارت خود، شاه معدوم را به دولت ایران تحویل دهد تا به جنایتهای وی در دادگاههای داخل كشور رسیدگی شود اما دولت آمریكا به جای تمكین این شرط به كشور اسلامی ایران حمله كرد و ماجرای حادثه طبس پیـش آمد كه معجــزه الهی در آن حادثه كاملاً هویدا شـد و طوفان شن، عامل شكست مفتضحانه نیروهای آمریكایی شد.
۴. تحریم ایران و محاصـره اقتصـادی
این تصمیـم را دولت آمریكا در سال ۱۳۵۹ به اجرا گذاشت و در جهت اهداف استكباری خود با وضع قوانین مختلف تحریمی، هر سال نظام جمهوری اسلامی را در روابط سیاسی و اقتصادی با موانع و مشكلاتی روبرور كردند و تلاش دارند ایران اسلامی را از جهات مختلف در منطقه و در جهان در انزواء قرار دهند كه البته با عنایت خداوند متعال این حربه استكباری خود عاملی برای خودباوری ملت ایران شده است و در اوج تحریم پیشرفت های شگفت انگیزی برای ملت ایران حاصل شده است.
۵. تحریك و پشتیبانی از صدام و آغاز جنگ هشت ساله ضد ملت ایران، كه در این جنگ هم بازنده اصلی دولت آمریكا و مهره پلید آنان در منطقه، یعنی صدام بود و ملت ایران حتی یك وجب از خاك خویش را از دست نداد و با عزّت و استقلال همراه با كرامت و پیروزی جنگ را به آخر رساند.
۶. حمایت و پشتیبانی از نیروهای ضد انقلاب:
دولت آمریكا به صورت رسمی و قانونی، هر ساله در بودجه مصوب سالیانه خود، مبلغی را برای انجام فعالیتهای خرابكاری در ایران تصویب كرده است و به صورت رسمی از گروههای معاند با نظام اسلامی از قبیل منافقین، سلطنت طلبان، جند الشیطان و دیگر محاربین، علنا حمایت می كند و با راه اندازی شبكه های ماهواره ای وفضای مجازی به پشتیبانی از مخالفـین نظام می پردازد.
۷. توقیف اموال و دارایی های ملت ایران كه در زمان حكومت پهلوی این اموال جهت خرید تجهیزات نظامی و غیره در اختیار دولت آمریكا بود و دولت آمریكا تعهد به تحویل تجهیزات نظامی خریداری شده را به دولت ایران داشت اما پس از پیروزی انقلاب تمام آن اموال را بلوكه و حق ملت را تضییع و تا كنون هم تحویل جمهوری اسلامی نداده اند.
۸. انهدام هواپیمای مسافربری ایرباس شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی كه قصد سفر به مقصد دبی را داشتند كه ناگهان ناجوانمردانه در آبهای خلیج فارس، مورد هدف موشك های آمریكا یی قرار گرفت و تمامی مسافران و كادر پرواز آن به شهادت رسیدند.
۹. تشدید پروژه ایران هراسی در میان كشورهای منطقه به صورتی كه با این طرح، هم باعث فروش اسلحه و ادوات جنگی خود به كشورهای عربی منطقه شده اند و از این طریق نیز، صنایع دفاعی آمریكا سودهای كلانی را نصیب خود كرده اند و هم در میان كشورهای اسلامی، رعب و و تهدیدی تولید كردند تا مانع انسجام و اتحاد كشورهای اسلامی شوند و كشورهای اسلامی و عربی را از خطر اسرائیل غافلكرده و دشمن خویش را ایران بدانند.
۱۰. مخالفت با استفاده ی صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران از انرژی هسـته ای:
در حالی كه دولتـمـردان آمریـكا هیــچ گونه مخالفتـی با سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی ندارند و خود هم این سلاح ها را در اختیار دارند اما ایران را از داشتن انرژی هسته ای كه حق مسلم تمام كشورهای عضو NPT است محروم می كنند و با آنكه مجامع ناظر بر انرژی هسته ای ایران، صلح آمیز بودن تحقیقات هسته ای ایران را تأیید كردند و لزوم داشتن این منبع عظیم انرژی را هم به صورت صلح آمیز برای تمام كشورها لازم می دانند اما دولت آمریكا و بعضی از دولتهای اروپایی در جهت مخالفت با نظام اسلامی، بارها با استفاده ایران از انرژی هسته ای مخالفت كرده اند و دهها بیانیه و قطعنامه ضد دولت ما صادر كردند كه در این زمینه هم به لطف بیكران حضرت حق، شكست سنگینی را متحمل شدند و دانشمندان هسته ای ایران در اوج تحریم، افتخارات بزرگی را نصیب كشور اسلامی نمودند.
این موارد، گوشه ای از جنایتهای دولت آمریكا ضد مردم ایران بود كه به بعضی از موارد به صورت گذرا اشاره شد.
در آخر بیان این كلام امام راحل كه فرمودند: آمریكا هیچ غلطی نمی تواند بكند، خود به مثابه یك پیشگویی عظیم است كه آینده ملت ایران را بسیار درخشان و دشمنان این ملت و نظام را، افرادی زبون و خار می داند كه با این همه توطئه و حیله های شیطانی، هیچ غلطی نتوانستند بكنند و نظام اسلامی با اقتدارتر از گذشته و با قدرت و صلابت در راه توسعه و عدالت گام بر می دارد.
پی نوشت ها:
۱.نهضت امام خمینی، حمید روحانی، ص ۷۰۸
۲.نهضت امام خمینی، حمید روحانی، ج۱ ص ۷۱۶
۳.صحیفه نور، ج ۱۰، ص ۱۵۷

1397/08/13
12:39:21
5.0 / 5
4797
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , جمهوری اسلامی ایران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس