حضرت زینب (س) عامل به وظیفه بودند

حضرت زینب (س) عامل به وظیفه بودند به گزارش عطر حرم «از بارزترین خصوصیت های حضرت زینب (س) این است كه ایشان تك بعدی نبودند و همواره جامعیت و عامل به وظیفه بودن را در دستور زندگی خود قرار داده بودند. هر جا به هر آنچه مامور بودند در عین حفظ حیا عفاف و حجاب وظیفه خویش را انجام می دادند.»


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، پنجم جمادی الاول مصادف است با سالروز ولادت بانویی كه با ولاذتش صبر، وقار و شكیبایی معنا یافت. بزرگ بانویی كه اسارت وی در كربلا تجدید حیات اسلام را به دنبال داشت، حضرت زینب(س) عالی ترین نمونه از شهامت و دلیری، دانش و بینش است.
حضرت بعنوان ستاره درخشانی در آسمان تقوا طلوع كرد، عالی ترین تعلیمات را فرا گرفت و مورد عنایت مخصوص موجد مكتب و استادان بزرگ آن، كه بزرگ ترین مربیان بشر بوده اند قرار داشت. آن حضرت در چنین فضایی رشد كرد و هر روز درس جدیدی از دانش، بینش، تقوا و فضیلت می آموخت.
نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدیقة الصغری، عصمة الصغری، ولیة الله العظمی، ناموس الكبری، شریكة الحسین ضد السّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و... است.
زینب در لغت، به معنای «درخت نیكو منظر» آمده و معنای دیگر آن «زین اب» یعنی «زینت پدر» است؛ حضرت زینب(س) یكتا زنی است كه نه تنها در زنان، بلكه در مردان عالم، كمتر نظیرش را می توان دید.

تك بعدی نبودن و جامعیت؛ خصوصیت بارز اخلاق حضرت زینب(س)

حجت الاسلام والملسمین محمد صادق كفیل، كارشناس مسائل دینی در گفت وگو با ایسنا، با تبریك ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار و با تاكید بر این مورد كه حضرت زینب (س) جامع تمام زیبایی ها وصفات نیكو هستند اظهار نمود: آنچه در بحث حضرت زینب(س) مهم می باشد، نكته ای است؛ كه پیامبر اكرم (ص) در مورد حضرت فرمودند كه ایشان مانند جده خود "حضرت خدیجه كبری (س) " بودند. ما اگر تمام صفات حضرت خدیجه(س) را بشناسیم باید بدانیم كه ایشان چگونه با تمام وجود حامی دین بودند حضرت زینب(س) هم مانند جده خود با تمام وجود از دین حمایت كردند.

وی در ادامه با تاكید بر این مورد كه همراهی همدلی صبر شكیبایی و استواری حضرت زینب(س) بعد از وفات حضرت زهرا(س) بود كه به او لقب "ام ابیها" را دادند حضرت همه جور در كنار امیر المومنین علی(ع) بودند اگر به عمر ۵۷ ساله حضرت زینب(س) دقت نماییم می بینم كه ایشان از حیث علمی عالمی هستند كه معلم نداشتند و به تعبیری علوم او علوم غیر تعلیمی است. ایشان سفره نشین امام و اهل بیت(ع) بودند و بر همین مبنا مفسر و مبین قرآن شدند و در فصاحت وبلاغت همچون حضرت زهرا(س) بودند.

این كارشناس دینی با تاكید بر این مورد كه حضرت زینب (س) تك بعدی نبودند افزود: حضرت زینب (س) علاوه بر این كه عالمه بودند عابده آل علی هم نام گرفتند ایشان نه فقط در كربلا بلكه از نوجوانی وجوانی شبها را به عبادت می پرداختند. گاهی انسان در یك وضعیتی قرار می گیرد كه تك بعدی می گردد یا فقط به سمت علم می رود و یا فقط به سراغ عبادت. اما ویژگی بارز اخلاقی حضرت زینب(س) این بود كه ایشان تك بعدی نبودند و هر جا هر آن چه به او ماموریت می دادند را به نحو احسن انجام می دادند. افرادی هستند كه اهل علم و عبادتند اما زمانی كه میدان رزم وجهاد می گردد عقب نشینی می كنند اما حضرت زینب (س) با تمام وجود و با هر آن چه كه داشت به كربلا آمد و عقب نشینی نكرد.

كفیل تصریح كرد: آن جا كه نیاز بود در محفل عبادت بشنید و نشست و آن جا كه نیاز بود به میدان رزم بیاید با دو فرزندش و هر آنچه در توان داشت حضور پیدا كرد. بعضی از ما تا بلا و گرفتاری می بینیم از خدا جدا می شویم اما حضرت زینب (س) با تمام سختی هایی كه دید پیوند توحیدی با خداوند داشتند كه نشان از جامعیت بودن حضرت زینب (س) دارد. ایشان در عین حالی كه درصدد بودند حیا عفاف و حجاب خویش را حفظ كنند وبا هیچ نامحرمی ارتباط نداشته باشند اما با فصاحت و بلاغتی كه داشتند در مقابل دشمن ایستادند. در كل می توان اظهار داشت كه حضرت زینب (س) عامل به وظیفه بودند تك بعدی نبودند و جامعیت را همواره سرلوحه كار خود قرار می دادند.

وی با تاكید بر این مطلب كه حضرت زینب (س) به هر آن جه كه مامور می شد همان را انجام می داد اظهار داشت: برخورد جدی وصریح حضرت زینب (س) با دشمن بود كه جان امام سجاد(ع) را نجات داد این بانوی دو عالم با تمام وجود برای دین ایستاد. هم خود رشد كرد وهم جامعه را رشد داد.

او با عرضه نكته ای برای پرستاران اظهار داشت: ضمن این كه این روز را به همه پرستاران تبرك می گویم. اما باید پرستاران این مطلب را مدنظر قرار بدهند كه حضرت زینب (س) در كربلا مادری كردند گاهی پرستاری خویش را مامور به وظیفه می داند و گاهی برای بیمار خود مادری می كند. پرستاران كه این روز به نامشان است باید با مریض خود پیوند انس و عشق داشته باشند و این امر در وجودشان تجلی پیدا كند؛ تا این گونه بتوانند از حضرت زینب (س) الگوبرداری كنند.




1397/10/22
15:53:35
5.0 / 5
4398
تگهای خبر: اسلام , امام , پیامبر , دین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس