یادداشتی از رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی به مناسبت نامگذاری سال ۹۸

یادداشتی از رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی به مناسبت نامگذاری سال ۹۸ عطر حرم: دكتر محمدحسین مختاری؛ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در یادداشتی به مناسبت نام گذاری سال ۹۸ با عنوان «رونق تولید» از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تبیین اهمیت این نامگذاری چند نكته مهم در تحقق رونق تولید را برشمرد.


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، مشروح این یادداشت در ادامه می آید: انقلاب اسلامی ایران در طول تاریخ شكوهمند خود تابحال با توطئه های گوناگون نظامی، فرهنگی و اعتقادی مواجه بوده است. اما با تمام این فشارها، ملّت با عزّت و سربلندی به راه خود ادامه داده است. امروز نیز، اوضاع اقتصادی نشان داده است كه ایران اسلامی در حال گذار از یك پیچ تاریخی مهم می باشد. امروز انقلاب اسلامی در یك جنگ اقتصادی همه جانبه قرار دارد و تمام كفر در مقابل تمام ایمان صف كشیده و می خواهد تا این دفعه با حَربه اقتصادی و تحریم ستون فقرات نظام اسلامی را بشكند.

اما در مقابل این دشمنی ها، اقدام هوشمندانه و مدبرانه و داهیانه مقام معظم رهبری (مدّظلّه) در ابلاغ سند اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سالهای شمسی با عناوین اقتصادی مانند: اشتغال آفرینی، همت و كار مضاعف، جهاد اقتصادی، تولید ملی، پشتیبانی از كار و سرمایه ایرانی، حماسه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، پشتیبانی از كالای ایرانی و «رونق تولید» نقش بسزایی در شكست نقشه های شیطانی مستكبرین داشته است.

حالا با عنایت به شرایط حساس اقتصادی جامعه و نامگذاری سال ۱۳۹۸ به سال «رونق تولید» چهار نكته را برای فائق آمدن بر این شرایط و تحقق این شعار متذكر می شوم:
۱. لزوم گفتمان سازی: گفتمان رونق تولید باید سكه رایج كشور باشد. مسئولین باید بدانند كه گفتمان تولید، شاخصه قدرت نرم كشور است و با تعطیلی و ركود واحدهای تولیدی، وارادات بی رویه و قاچاق كالا در تعارض است. گفتمان تولید، نیازمند توجه به كالای ایرانی، افزایش تولید، افزایش ایجاد اشتغال و پشتیبانی از تولید كنندگان
است.۲. توجه به رابطه متعاكس تولید و تحریم: «رونق تولید» نسبت معكوس با «تحریم اقتصادی» دارد. یعنی هر گاه رونق اقتصادی جامعه بالا برود، آثار تحریمی سیر نزولی پیدا می كند. در همین زمینه امام صادق (علیه السلام) با اشاره به تحریم اقتصادی ایرانی ها توسط متعصبین زمان امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرماید: وقتی موالیان نسبت به اوضاع اقتصادی خود به آن حضرت شكایت كردند، به آنان فرمود: «فَاتَّجِرُوا بَارَكَ اللَّهُ لَكُمْ فَإِنِّی قَدْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ (ص) یَقُولُ الرِّزْقُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةُ أَجْزَاءٍ فِی التِّجَارَةِ وَ وَاحِدَةٌ فِی غَیْرِهَا». (كافی، ج ۵، ص ۳۱۸-۳۱۹) [حال كه آنان بر شما سخت گرفته اند] پس به تجارت بپردازید، خداوند به شما بركت دهد. همانا از رسول خدا (صلی الله مقابل و آله) شنیدم كه فرمود: «رزق ده جُزء دارد؛ نُه جز آن در تجارت است و یك جُزء در غیر آن است».بنابراین، راه شكست تحریم های اقتصادی دشمن، رونق اقتصادی و تجاری سالم می باشد.

۳. توجه به منابع داخلی: مایه های اصلی اقتصاد و كلید خیلی از درآمدها را خداوند در زمین قرار داده است. برمبنای تعالیم اسلام، ملّتی كه آب و زمین در اختیار داشته باشد و با این وجود فقیر و نیازمند باشد از رحمت خدا بدور است! چنانكه امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: «مَنْ وَجَدَ ماءً وَتُراباً فَافْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللهُ» (بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۶۵) مسئولین كشور باید از تمام منابع مختلف ثروت مانند: دامداری، كشاورزی، معادن، صنعت و تجارت برای مبارزه با فقر استفاده كنند، حتی اگر ملتی تنها یكی از این سرمایه ها را در اختیار داشته باشد باید بوسیله این، خلاء اقتصادی خودرا پر كند تا چه رسد به این كه همه آنها را در اختیار داشته باشد؛ و اگر چنین نكند ملتی نفرین شده و دور از رحمت خدا و روح اسلام خواهد بود، نیاز به دیگران در هر صورت از نظر اسلام محكوم است.

۴. بی نیاز ساختن كشور از بیگانگان: مسئولین و دست اندركاران نظام باید از هر حادثه ای فوراً عبرت بگیرند و هیچ گاه از یك ناحیه دو بار ضربت نخورند. امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «اَلْمُؤْمِنُ جَیِّدُ التَّدْبِیرِ لِمَعِیْشَتِهِ لا یَلْسَعُ مِنْ جُحْر مَرَّتَیْن» (كافی، ج ۲، ص ۲۴۱) آدم با ایمان در زندگی با تدبیر است، و هیچ گاه از یك سوراخ باردیگر گزیده نمی گردد. از این رو، مسئولین باید ضمن پرهیز از آزموده ها، با توانمندسازی كشور، همه ظرفیت های داخلی را برای بی نیازی كشور از بیگانگان و دشمنان بسیج نمایند. در همین زمینه، توسعه صادرات غیرنفتی، حل مشكلات معیشتی مردم، رفاه عمومی، افزایش ارزش پول ملّی بهترین راه بی نیاز ساختن كشور از بیگانگان است.
بنابراین، با عنایت به اینكه «رونق تولید» بطور مستقیم، سكّان هدایت جامعه را در دست دارد و عنصر اساسی رزق و رفاه افراد جامعه است، همه ما باید با تمام توان برای تحقق شعار «رونق تولید» تلاش نمائیم تا ضمن واكسینه كردن كشور در مقابل تكانه های اقتصادی، بتوانیم همانگونه كه مقام معظم رهبری (مدّظلّه) فرمودند: بزرگترین شكست تاریخ آمریكا را امسال رقم بزنیم.



1398/01/14
23:14:16
5.0 / 5
4437
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , دكتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس