تربیت شیعیان در تنگنای محاصره

تربیت شیعیان در تنگنای محاصره به گزارش عطر حرم ایسنا/قم مدرس دانشگاه قم با بیان فضائلی از زندگی امام حسن عسگری(ع) اظهار داشت: تدریس امام به دو بخش پیش از محاصره و در حین محاصره تقسیم می شده است كه در هنگام محاصره دروس سیاسی و بحث هایی پیرامون امام عصر امكان نداشت، با این وجود سربازان از وجود امام زمان(عج) خبردار شده بودند و از منزل امام به شدت حفاظت می كردند و مراقب بودند كه كسی  از بانوان منزل حامله نباشند.


محمد ابراهیم ایزدخواه درگفت وگو با ایسنا عنوان كرد: ائمه اطهار خیلی از حالت هایی را كه رخ می داد توسط علمی كه از نزد خداوند به آنها عطا گشته بود پیش بینی می كردند و به این امر واقف بودند كه در برهه های خاص امكان ارتباط مستقیم با اصحاب خودرا نخواهند داشت.
وی اضافه كرد: به جهت تسهیل در این امر این بزرگواران شبكه ای تنظیم كردند كه می توان از آن با عنوان شبكه وكالت یاد كرد كه امروزه مشابه این سازمان برای برقراری ارتباط با مراجعی كه درخارج از كشور هستند وجود دارد.
مدرس دانشگاه قم افزود: این شبكه وكالت از زمان نخستین امام شیعیان آغاز گشته است و هرچه زمان رو به جلو می رفته است فعالیت این شبكه نیز گسترش می یافت و در تا نزدیك به امامت حضرت مهدی(عج) این شبكه به اوج خود رسید.
ایزدخواه بیان كرد: دو راه عمده برای ارتباط با امام حسن عسگری(ع) وجود داشته است یكی از راه ها بوسیله وكلایی بوده است كه امام(ع) آنها را بر چهار منطقه ای كه مشخص نمودند منسوب كردند؛ این وكلا تمام امور مربوط به صدور و اجرای اعمال دینی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شیعیان را عهده دار بودند و اجازه انتساب وكیل را از جانب امام بزرگوار برمناطق كوچك تر داشتند.
وی تشریح كرد: راه دوم ارتباط پنهانی اصحاب با منزل امام بوده است؛ كه از طرق مختلف توسط یاران نزدیك این امام شریف انجام می گرفت، یكی از این راه ها رساندن نامه توسط عثمان بن سعید معروف به ثمان(روغن فروش) بوسیله ظرف های بزرگ روغن به منزل امام بوده است به این صورت كه نامههارا در ظرفها قرار میدادند و بر روی آن روغن میریختند.
این استاد دانشگاه افزود: مانند مادری كه آرام آرام آماده راه رفتن میكند ائمه نیز مردم را آرام آرام به اعمال دینی و رفع مشكلات بوسیله اصحاب عادت می دادند.
ایزدخواه افزود: تدریس امام به دو بخش پیش از محاصره و در حین محاصره تقسیم میشده است كه در هنگام محاصره دروس سیاسی و بحث هایی پیرامون امام عصر نمی شد، با این وجود سربازان از وجود امام زمان(عج) خبر دار شده بودند و از منزل امام به شدت حفاظت می كردند و مراقب بودند كه كسی از بانوان منزل حامله نباشند.
وی در بخش دیگر اظهار داشت: شباهت هایی میان حضرت یوسف(ع) و امام عصر در باب های مختلفی وجود داشته است كه امام زمان را نیز با لقب یوسف زهرا(ع) عنوان می كردند، همچون دلیلهای این تشابه وجود غیبت طولانی در زندگی این دو بزرگواران و تعداد فرزندان حضرت یعقوب(ع) و حضرت زهرا(س) بوده است.
مدرس دانشگاه قم در ادامه بیان كرد: حضرت یعقوب(ع) اگرچه می دانستند فرزندشان زنده است اما زمان ظهور ایشان را نمی دانستند كه این امر درمورد امام عصر هم صدق می كند، شباهت دیگر از باب این امراست كه امام زمان(عج) بعد از پیدا كردن مرقد حضرت فاطمه به محاكمه ظالمانی می پردازند كه در حق این حضرت ظلم هایی را روا داشتند.




منبع:

1398/08/17
17:28:41
5.0 / 5
4272
تگهای خبر: ائمه , امام , دین , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس