یك استاد حوزه علمیه:

امام باقر(ع) تركیب دنیاداری و دین داری را به زیباترین شكل نشان دادند

امام باقر(ع) تركیب دنیاداری و دین داری را به زیباترین شكل نشان دادند به گزارش عطر حرم یك استاد حوزه علمیه اظهار داشت: امام باقر(ع) به زیباترین شكل تركیب دنیاداری و دین داری را نشان دادند تا مردم ببینند كه می توان كوشش كرد و در زندگی دنیا درمانده نبود و در عین حال عالی ترین جلوه های معنویت و بندگی را به نمایش گذاشت.


حجت الاسلام محمدمهدی زارعی گلپایگانی در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: وقتی انسان ها حقیقتی را نشناسند، امکان دارد آن حقیقت را واژگونه کنند و برخی افراد با افراط و تفریط خود که خصوصیت جاهل است، گرفتار زهد افراطی می شوند بگونه ای که گویا باید با تمام مظاهر زندگی دنیایی مبارزه کرد. مانند کسی که در مدینه به امام باقر(ع) که در حال کار کشاورزی بودند، اعتراض کرد که چرا اینقدر کار می کنند و برخی هم به قدری به دنیا می چسبند و دلبسته به آن می شوند که آخرت برای آنها معنا ندارد.
وی با اشاره به اصلاح ذهنیت جامعه از راه سیره امام باقر (ع) اضافه کرد: اگر فرهنگ و سیره آن حضرت نبود، مومنان گرفتار افراط و تفریط های سنگین می شدند.
وی از لزوم به کارگیری سیره حضرت بعنوان یک الگو در بین جامعه یاد کرد و اظهار داشت: امام پنجم ترکیب دنیاداری و دینداری را به زیباترین شکل در مقابل چشم روزگار گذاشتند. امام صادق (ع) فرمود هر گاه مسئله ای سبب نگرانی پدرم می شد، آن حضرت اعضای خانواده را جمع کرده و مشغول دعا می شدند تا آنان آمین بگویند و این سیره عملی امام نشان داده است که خانواده بعنوان کانون معنویت مطرح است.
رسیدن به کمال در سایه شناخت و صبر و اندازه گیری.
زارعی با بیان روایتی از امام باقر (ع) اظهار داشت: همه کمال در سه مبحث جلوه می کند که نخستین مبحث شناخت عمیق دین است. این شناخت تأثیر بسیار برجسته ای دارد تا انسان به کمال برسد. این که انسان رابطه خود با خدا، خودش، مردم و طبیعت را بر مبنای یک دیدگاه الهی و توحیدی بفهمد، سبب نزدیک شدن به کمال می شود و اگر بدانیم چرا خدا بیماری، مرگ و آزمون های مختلف را در زندگی ما قرار داده یا پیامبران برای چه آمده اند، سبب می شود تا بعنوان یک موجود کامل به سمت کمال نهایی حرکت نماییم.
وی از صبر بر حوادث و شرایط ناگوار بعنوان دومین مبحث برای رسیدن به کمال یاد کرد و اظهار داشت: صبر به معنای وادادگی و تسلیم در مقابل حوادث نیست بلکه به معنای استقامت ورزیدن و خویش را نباختن برای رسیدن به درجات عالی است. یعنی کسی که بتواند در این شرایط بهترین تصمیم ها را بگیرد و حق را بشناسد و پای آن بایستاد.
این پژوهشگر مذهبی تصریح کرد: در این شرایط که بیماری کرونا همه جهان را در برگرفته و خیلی از مردم ایران را گرفتار مشکلات و تنگناها کرده، نیازمند رفتاری صبورانه هستیم. یعنی بدانیم در مقابل بیماری چه نماییم و چه وظیفه ای داریم و دیدگاه علمی چیست و حق مطلب کدام است و وقتی فهمیدیم آنگاه صبورانه مقاومت نماییم و در این شرایط ناگوار از پا درنیاییم. گاهی مبارزه با عوامل انحطاط آفرین و فساد آفرین در جامعه احتیاج به استقامت دارد صبر اینجا جلوه دوم کمال است.
وی اندازه گیری به منظور زندگی را بعنوان سومین نکته برای رسیدن به کمال دانست و اظهار داشت: همه زندگی انسان باید بر مبنای اندازه گیری ها باشد و نباید زندگی انسان بی حساب و کتاب باشد. ما باید در زندگی بسنجیم و ببینیم کدام حجم از زندگی ما ارزش بیشتری دارد و نیازمند جدیت بیشتری هست و آنگاه بر ساس آن عمل نماییم. گاهی زندگی انسان ها بدون برنامه ریزی و سنجش صحیح اتفاق می افتد و گاهی افراد ساعت ها از عمر خویش را پای اموری که ارزشی ندارند، تباه می کنند و بنابراین این تقدیر معیشت نیست و تقدیر این است که زندگی بر مبنای سنجش های صحیح شکل بگیرد.




منبع:

1399/05/07
15:21:27
5.0 / 5
2363
تگهای خبر: اسلام , امام , بیماری , پیامبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس