شروع همكاریهای علمی حوزه و دانشگاه از دفتر تبلیغات اسلامی

شروع همكاریهای علمی حوزه و دانشگاه از دفتر تبلیغات اسلامی به گزارش عطر حرم معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ارتباط مناسب میان این وزارتخانه و دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم زیرساخت‎ها به شكلی فراهم است و این نقطه می تواند شروع همكاری حوزه و دانشگاه از نظر علمی هم باشد.


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، به نقل از دفتر تبلیغات اسلامی، غلامحسین رحیمی در اولین نشست مجمع رؤسای پژوهشگاه های علوم انسانی – اسلامی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار نمود: اخیراً یک کارگروه قرآن پژوهی در وزارت علوم تشکیل شد اما بنده به ذهنم رسید که علیرغم این تعداد پژوهشکده علوم اسلامی، باید یک مجمع برای ایجاد نوعی هم افزایی تشکیل گردد.
وی افزود: نامه ای به وزیر علوم نوشتم و ایشان هم موافقت کردند تا بازدیدی از مؤسسات آموزش عالی و دانشگاه ها و پارک علم و فناوری قم صورت گیرد که انصافاً توانمندی های واقعی در اینجا نهفته است؛ با تشکیل این مجمع، پشتوانه علمی - تحقیقاتی خوبی برای حوزه تشکیل خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فعالیت ۲۵ ساله خود در زمینه تمدن اسلامی خاطرنشان کرد: با فراز و نشیب ولی پیوسته در حوزه علوم و فنون تمدن اسلامی کار کردم و همین مساله سبب شده کتاب و مقاله هایی که چاپ کردم، یونیک است و مشابه ندارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم یک تمدن جدیدی را بنا نماییم دو راه بیشتر نداریم: اول اینکه باید تبعیت نماییم و مبانی و اصول را از تمدن غرب بگیریم که شروع تمدن از صفر محال است و راه دوم این است که به سابقه تمدنی خودمان رجوع نماییم و اینکه چه شد امت اسلامی در گذشته یک تمدن پیشرو پدید آورد و در طول ۴ الی ۵ قرن، تمدن پیشرو بود.
رحیمی خاطرنشان کرد: نخستین تلاش ما این خواهد بود که یک پیوند میان ریشه های فنی و علمی خودمان برقرار نماییم که در این صورت، باید دید که با چه راه و روش هایی می توانیم با استفاده از آن تمدن، یک تمدن جدیدی را تشکیل دهیم.


شروع همکاری حوزه و دانشگاه از نظر علمی از دفتر تبلیغات اسلامی
وی اظهار داشت: ما بعنوان وزارت علوم از پژوهشگاه معارف اسلامی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه که بیشترین ارتباطات را با وزارت علوم دارند، توقع داریم؛ در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم زیرساخت ها به شکلی فراهم است و این نقطه می تواند شروع همکاری حوزه و دانشگاه از نظر علمی هم باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در دانشگاه خیلی حس نکردیم که پیوندی بین حوزه و دانشگاه وجود دارد، تصریح کرد: مهمترین وظیفه حوزه و دانشگاه، کشف قابلیت ها و توانمندی های کشوری است، وگرنه در محدوده پژوهشگاه و دانشگاه ظرفیت ها محدود هستند.
وی ادامه داد: اگر ۱۰۰ واحد کار باید در وزارت علوم صورت گیرد، ۲۰ واحد آن باید توسط حوزه و دانشگاه صورت بگیرد و ۸۰ واحد آن توسط ظرفیت های بیرونی صورت گیرد.


یکسری پژوهشکده های کشور باید منحل و پژوهشکدهای موثر تاسیس شوند
رحیمی ضمن تاکید بر اینکه اگر نیاز باشد، باید یکسری پژوهشکده های جدید را منحل می نماییم و تعدادی پژوهشکده مؤثر تأسیس شوند، خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد از رشته های علمی ما در حوزه های غیرعلوم انسانی هستند و این یک سرخطی را به ما می دهد، بنابراین صورت بندی، اساسی ترین و پایه ای ترین بخش علم است.
وی اظهار داشت: در مورد بازدیدی که از پژوهشگاه ها انجام شد، یک نکته وجود دارد و آن اینکه از نظر قوت پژوهشگاهی بعضی از این مراکز بعنوان یک مرکز تحقیقاتی اثرات لازم را ندارند؛ بخشی از وظایف وزارت علوم در ارتباط با حوزه و دانشگاه، باید به دوش این نهادهای ستادی گذاشته شود و تا کنون این کار انجام نشده و برخی پژوهشکده های ما در وزارت علوم ضعیف هستند و انتظارات ما خیلی بالاتر است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: بخش زیادی از امور تحقیقاتی که انجام می شود، جزو نیازهای علمی و تحقیقاتی بوده است و باید برای بعضی از شاخه ها و دیسیپلیم های علمی، قالب ها را مشخص نماییم و در قوانین و اهداف برخی پژوهشکده ها باید تجدید نظر شود.


لزوم تدوین و چاپ مقالات بین المللی از جانب پژوهشگاه های علوم اسلامی
وی با تاکید بر لزوم تدوین و چاپ مقالات بین المللی از جانب پژوهشگاه های علوم اسلامی اضافه کرد: ایجاد شفافت در فعالیت ها و پژوهش ها باید بر مبنای تقاضا صورت گیرد و هر پژوهشگاهی که مربوط به وزارت علوم باشد، پس از این، در این قالب باید کار را انجام دهد؛ پژوهشگاه های علوم اسلامی باید تدوین و چاپ مقالات بین المللی را در دستور خود قرار دهند؛ مقاله به معنای گزارش تحقیقات انجام شده می باشد و قابل عرضه در مجامع علمی در سطح دنیا است.
رحیمی با اشاره به اینکه بنده یک گلایه ای از پژوهشکده های علوم اسلامی دارم و آن اینکه چرا از اعتبارات نقدی که در مجلس شواری اسلامی مصوب شده و در اختیار برخی نهادها قرار گرفته، استفاده بهینه نمی کنند، به بیان پیشنهادی پرداخت و اظهار نمود: پیشنهاد می شود که پیش نویس اساسنامه تشکیل مجمع رؤسای پژوهشگاه های علوم انسانی – اسلامی به رأی گذاشته و دبیر مجمع مشخص شود.
وی با اشاره به پشتیبانی از مجمع رؤسای پژوهشگاه های علوم انسانی – اسلامی از جانب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این مجمع باید در حد رؤسای پژوهشگاه ها به صورت مرتب برگزار گردد و برای تقویت این مجمع، حمایت های لازم را انجام می دهیم.




منبع:

1399/07/01
19:37:17
5.0 / 5
1453
تگهای خبر: آموزش , اسلام , اسلامی , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس