رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی:

علامه واعظ زاده خراسانی، یکی از منادیانی است که پرچم تقریب مذاهب را به دست داشت

علامه واعظ زاده خراسانی، یکی از منادیانی است که پرچم تقریب مذاهب را به دست داشت به گزارش عطر حرم خراسان رضوی رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار داشت: علامه واعظ زاده خراسانی، یکی از منادیانی است که پرچم تقریب مذاهب را به دست داشت و از آن دفاع می کرد.



عبدالحمید طالبی در مراسم بزرگداشت علامه محمد واعظ زاده خراسانی که شامگاه گذشته، ۲ دیماه با حضور شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی کشوری در محل حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار نمود: امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بنیان گذاران وحدت و تقریب مذاهب اسلامی بودند که بعد از این دو بزرگواران، منادیان دیگری در این راه حضور داشتند و یکی از این منادیان علامه واعظ زاده خراسانی بودند؛ چونکه این بزرگوار و افراد دیگری در دوران غربت تقریب، پرچم تقریب را به دست داشته و از آن دفاع کردند.

وی اظهار داشت: در واقع ولی فقیه در سال ۶۹ احساس کردند که دشمن در صدد ایجاد گسل های اختلاف مذهبی است و ازاین رو ایجاد دو مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را امر کردند و این افراد امر ایشان را اجرایی کردند که در این میان رهبر معظم انقلاب اسلامی بنا به شناختی که از استاد واعظ زاده داشتند از ایشان بعنوان یک فرد دارای جامعیت وعالم یاد می کردند.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی بیان نمود: استاد واعظ زاده در نخستین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همواره این شعار را مورد توجه قرار می دادند که ما به دنبال اختلافات نباشیم، همینطور ایشان بنا به تفکر بلندی که داشتند برای کارسازی، دانشگاه مذاهب اسلامی را ایجاد کردند و اساسنامه و سرفصل های درس های دانشگاه را هم نوشتند.

طالبی با اشاره به اینکه استاد واعظ زاده در خیلی از حرکت های آستان قدس مشارکت داشتند و در بنیاد پژوهش های اسلامی هم مشغول به کار بودند، اظهار داشت: نگرش بلند استاد بگونه ای بود که در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی، «المعجم فی لغة القرآن» را پایه گذاری کردند و همیشه دعایشان این بود که خداوند عمری به ایشان عطا کند که این معجم را به اتمام برسانند و هم اکنون هم «المعجم فی لغة القرآن» یک اثر علمی فاخر منحصر به فرد است و خیلی از علما در اقصی نقاط جهان اسلام این اثر را یک اثر پرارزش و خاص می دانند.

وی خاطرنشان کرد: اما با تمامی این تفاسیر و اهمیت تقریب مذاهب در یک دورانی تهمت هایی به ما زده می شد و به ما می گفتند که اعتقادات شما ضعیف است که در رشته تقریب مذاهب تحصیل می کنید. این اتهامات بگونه ای بود که حتی بعضی از افراد این تهمت را به استاد واعظ زاده هم می زدند و می گفتند که ایشان مرزهای شیعه را رعایت نمی کنند، اما به جرأت می توانم بگویم که ایشان با حفظ اعتقادات و مرزهای شیعه از تقریب دفاع می کردند و هیچ گاه از این کار خود عقب نشینی نکردند و همواره محکم به کار خود ادامه می دادند. ازاین رو با نگاهی که به این مورد داشتند، میتوان ایشان را یک مرجع و یک عالم شیعی دانست.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی تصریح کرد: امیدوارم که ما هم امروزه شجره طیبه ای که ایشان در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی پایه گذاری کرده و از خود به یادگار گذاشته اند را قدر بدانیم و راهشان را ادامه دهیم.

طالبی تاکید کرد: در واقع این که پرچم مرجعیت علمی اهل بیت(ع) را به دست بگیریم کافی است؛ چونکه این مرجعیت علمی از دانش بی انتها الهی است و اهل بیت(ع) هم همواره هادی این مسیر خواهند بود، ازاین رو از این طریق تمام مشکلات حل خواهد شد و استاد واعظ زاده هم در دوران حیات خود همواره این پرچم را در دست داشتند.





منبع:

1400/10/04
12:17:44
5.0 / 5
703
تگهای خبر: ادیان , اسلام , اسلامی , امام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس