چرا بعضی گناهان از آن چه تصور می نماییم خطرناک ترند؟

چرا بعضی گناهان از آن چه تصور می نماییم خطرناک ترند؟
به گزارش عطر حرم، گاهی خطر یک گناه فقط به خودِ عمل محدود نمی شود؛ نگرش انسان بعد از گناه هم می تواند زمینه لغزش های بزرگ تر را فراهم آورد. امام حسن عسکری(ع) در روایتی اخطار می دهند که کوچک شمردن گناه و غفلت از آثار پنهان آن می تواند انسان را از مسیر مراقبت و اصلاح دور کند و حتی زمینه تشکیل نوعی شرک پنهان را فراهم آورد؛ هشداری به جهت اینکه هیچ لغزشی را بی اهمیت ندانیم.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، امام حسن عسکری(ع) با تکیه بر پرهیز از کوچک شمردن گناه، انسان را به دقت در رفتار و نیت های خود فرا می خواند و هشدار می دهد که برخی لغزش ها و حتی نشانه های شرک می توانند به شکلی پنهان در زندگی انسان شکل بگیرند.
ابو هاشم می گوید: از امام حسن عسکری مقابل السّلام شنیدم، فرمود:
من الذّنوب الّتی لا یغفر قول الرّجل: لیتنی لا آخذ الّا بهذا:
«از گناهانی که آمرزیده نمی گردد، سخن مردی است که (گناه کرده، آنگاه) می گوید: ای کاش من تنها به این گناه، بازخواست می شدم» [چرا که همان گناه یاد شده را، کوچک شمرده است].
من با خود گفتم: «این موضوع، دقیق است، و سزاوار است که انسان پیش خود، به هر چیزی با دقّت توجّه کند».
امام حسن عسکری مقابل السّلام به من رو کرد و فرمود: «ای ابو هاشم، راست گفتی، آن چه را به خاطرت گذشت، همیشه و لزوما
آنرا رعایت کن، برای اینکه «شرک» در بین مردم، مخفی تر از جنبیدن مورچه، در شب خیلی تاریک، روی سنگ خارا است، و پنهان تر از حرکت مورچه روی پلاس سیاه است».
منبع: شفقنا از کتاب نگاهی بر زندگی چهارده معصوم ( مقابل السلام ) – ترجمه انوار البهیه

منبع:

1405/05/31
09:39:39
5.0 / 5
6
تگهای خبر: امام , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان عطرحرم در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

عطر حرم