رجبی دوانی:
نیازمند انقلابی درون انقلاب هستیم
به گزارش عطر حرم، استاد تاریخ ضمن اشاره به روی کار آمدن برخی مسؤلان با تابعیت آمریکا و انگلیس، بر لزوم حذف و محاکمه رانت خواران و خیانتکاران از صحنه سیاسی کشور تاکید کرد.
به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، محمدحسین رجبی دوانی، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ در نشست تحلیلی نقش ما در رویارویی با وادادگی فرهنگی که در مجموعه شهدای هفتم تیر (سرچشمه) برگزار شد با لطمه شناسی روند انقلاب اسلامی از آغاز پیروزی تا امروز، به انتقاد صریح از عملکرد برخی نهادها همچون شورای نگهبان پرداخت.
تمدن سازی موفقیت بزرگ انقلاب و نهادهای بی سابقه
رجبی دوانی در شروع این نشست ضمن اشاره به ماهیت تمدن ساز انقلاب اسلامی گفت: واژه ایجاد تمدن نوین اسلامی را امام راحل و شهید بهشتی ابداع کردند و نظریه های عمیقی در این زمینه مطرح ساختند. بعد از پیروزی انقلاب، نهادهای بزرگ تمدنی پدید آمد که اولین و بی سابقه ترین آنها در تاریخ جهان، نظام ولایت بود. این گوهر ناب حتی در زمان امیرالمؤمنین(ع) و حضرت مجتبی(ع) نیز از باب حاکمیت سیاسی بشکل امروزی محقق نشده بود و بعد از پیامبر(ص) تا قبل از نظام جمهوری اسلامی، ولایت به معنای حاکمیت سیاسی شکل نگرفته بود.
وی با برشمردن نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران، جهاد سازندگی، کمیته امداد، نهضت سوادآموزی، بنیاد مسکن، بنیاد شهید و سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: تشکیل این نهادها و بخصوص واحدهای پرورشی در مدارس که جوانان بسیاری را راهی جبهه ها کرد، معادلات تحمیلی و جبری جهان را برهم ریخت و نشان داد در عصر بی دینی می توان حکومت دینی تشکیل داد. همین دستاوردها بود که دشمن را بشدت احساس خطر واداشت.
تخریب نهادهای انقلابی توسط غرب گرایان
این استاد تاریخ با اعلان اینکه غربی ها بالاتر از ما مسلمانان روی نقاط قوت و ضعف انقلاب کار کردند، اظهار داشت: دشمن از ابتدای انقلاب با تحمیل گروهک ها و جنگ، کوشش کرد جامعه را منحرف کند. متاسفانه نهادهای عظیمی که به برکت انقلاب پدید آمده بودند، یکی یکی تضعیف شدند. نهاد جهاد سازندگی را به بهانه صرفه جویی در بودجه در وزارت کشاورزی ادغام کردند و روح جهاد را از آن گرفتند. امور پرورشی که یادگار شهید رجایی و باهنر بود را از بین بردند و جوانان را در مقابل هجمه دشمن بی دفاع رها کردند. حتی ستاد انقلاب فرهنگی نیز از حیز انتفاع ساقط شد تا جایی که امام راحل بارها از عملکرد آن ابراز ناامیدی کردند.
آسیب شناسی سه گانه از انحراف انقلاب
رجبی دوانی در ادامه به لطمه شناسی جو انقلاب و رنگ باختن آرمان ها پرداخت و سه عامل اصلی را در این انحراف دخیل دانست: مورد اول نفوذ است؛ دشمن بوسیله عوامل خود، عناصری را به داخل کشور فرستاد. ما اوایل انقلاب تحصیل کرده های انقلابی کافی نداشتیم و مجبور شدیم از بازگشتگان آمریکا و اروپا دعوت به کار کنیم؛ خیلی از این افراد با نگاه غربی، زمینه نفوذ را فراهم کردند. مورد دوم نگاه های غلط و انحرافی برخی دولت ها، بخصوص از دوره "سازندگی" است که آرمان زدایی و رنگ باختن ارزش های اسلامی از همان زمان شروع شد.*مورد سوم و مهم تر از همه، کوتاهی نهادهای مسئول است.»
انتقاد تند از شورای نگهبان و ورود تابعیت های دوگانه به مملکت
وی در قسمت دیگری از سخنانش با انتقاد صریح از شورای نگهبان تاکید کرد: به صراحت شورای نگهبان را مورد نقد قرار می دهم. نهادی که باید حافظ قوانین کشور باشد و بر صلاحیت رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس نظارت کند، با اشتباهات فاحش و گسترده خود، بارهای سنگینی را روی دست کشور گذاشت. به علت همین اشتباهات و کوتاهی ها، امروز در مملکت ما مسئولانی روی کار آمده اند که خانواده هایشان دارای تابعیت آمریکا و انگلیس هستند. متاسفانه نه رئیس جمهوری و نه نمایندگان مجلس به قانون عمل نمی کنند و دستگاه قضا نیز باید دراین خصوص ورود کرده، با متخلفان برخورد کند و آنها را وادار به استعفا نماید.
رجبی دوانی در آخر راهکار برون رفت از این شرایط را یک حرکت بنیادین دانست و اشاره کرد: امروز باید یک انقلاب جدید در دل انقلاب صورت بگیرد. کسانیکه به انقلاب ضربه زدند باید از صحنه سیاسی محو، حذف و محاکمه شوند. تا آن زمان که با رانت خوارانی که از جایگاه سیاسی سوءاستفاده کرده و سوپرمیلیاردر شده اند برخورد اساسی نشود، هیچ نتیجه ای حاصل نخواهد شد.
به طور خلاصه، این گوهر ناب حتی در زمان امیرالمؤمنین(ع) و حضرت مجتبی(ع) هم از باب حاکمیت سیاسی بشکل امروزی محقق نشده بود و پس از پیامبر(ص) تا پیش از نظام جمهوری اسلامی، ولایت به مفهوم حاکمیت سیاسی شکل نگرفته بود. وی با برشمردن نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران، جهاد سازندگی، کمیته امداد، نهضت سوادآموزی، بنیاد مسکن، بنیاد شهید و سازمان تبلیغات اسلامی افزود: تشکیل این نهادها و به خصوص واحدهای پرورشی در مدارس که جوانان بسیاری را راهی جبهه ها کرد، معادلات تحمیلی و جبری جهان را برهم ریخت و نشان داد در عصر بی دینی می توان حکومت دینی تشکیل داد. متاسفانه نهادهای عظیمی که به برکت انقلاب پدید آمده بودند، یکی یکی تضعیف شدند. وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد صریح از شورای نگهبان تصریح کرد: به صراحت شورای نگهبان را مورد نقد قرار می دهم.
منبع: عطر حرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان عطرحرم در مورد این مطلب