۱۱ شعبان سالروز میلاد حضرت علی اكبر(ع)؛

عزت نفس، اخلاق و بصیرت حضرت علی اکبر(ع) الگوی جوان امروز

عزت نفس، اخلاق و بصیرت حضرت علی اکبر(ع) الگوی جوان امروز به گزارش عطر حرم حضرت علی اکبر هم این فضائل اخلاقی را از رسول خدا (صلّی الله ضد و آله) به ارث برده است. ایشان از لحاظ صورت و سیرت اخلاقی و منطق، کاملاً به پیامبر شباهت داشتند.



به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، نقل است که امروز ۱۱ شعبان المعظم سالروز میلاد خجسته حضرت علی اکبر (ع) می باشد و بر همین مبنا بعنوان روز ملی جوان نامگذاری شده است. همچون خصوصیت های مهم حضرت علی اکبر (ع) آن بود که بعد از ولادت علی بن الحسین (ع)، هرکسی که قبل از آن با رسول اکرم (ص) دیدار داشت، وقتی ایشان را می نگریستند، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم (ص) را نظاره می کردند، از این روی هر فردی که آرزوی دیدن رسول خدا (ص) را داشت به سیمای نورانی، زیبا و قامت رشید ایشان می نگریست. در روایات از امام حسین (ع) آمده: «هرگاه مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به چهره او می نگریستیم». در روز عاشورا وقتی علی بن الحسین (ع) اذن میدان طلبید و عازم پیکار شد، امام حسین (ع) به آسمان نظاره کردند و فرمودند: «اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقاً و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه...».
بر همین اساس علی اعظمی در یادداشتی خصوصیت های ایشان را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه می خوانید:
انسان در طول زندگی خود نسبت به بعضی از امور آگاهی و تجربه ندارد و از آن جا که فقط یک مرتبه زندگی می کند و در صورت اشتباه و تباهی عمر، حق و فرصت بازگشت ندارد، برای آگاهی از این امور و زندگی شایسته و خداپسند می تواند الگوی بایسته اخلاقی برای خود انتخاب نماید. از طرفی، انسان نمی تواند هر کسی را برای خود الگو قرار بدهد. به همین خاطر خداوند خودش افرادی را برای انسان الگو قرار داده است؛ افرادی که سراسر زندگی آنها مورد رضایت خدا بوده است.
البته نمی توان چنین افرادی را در جایی جز خانه خاندان پیامبر صلی الله ضد وآله پیدا کرد. اهل بیتی که برای هر سنی از افراد جامعه، الگویی دارند. بعنوان نمونه برای نسل جوان میتوان حضرت علی اکبر را بعنوان یک الگوی برتر معرفی نمود که زندگی سرشار از ادب، شجاعت و علم داشتند.
آراسته به اخلاق نبوی

رسول خدا (صلّی الله ضد و آله) زیبنده ترین سجایای اخلاقی را دارا بود. از همین رو خداوند متعال می فرماید: «وَ إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ؛ [۱] و به یقین تو بر بلندای سجایای اخلاقی عظیمی قرار داری.»
حضرت علی اکبر هم این فضائل اخلاقی را از رسول خدا (صلّی الله ضد و آله) به ارث برده است. ایشان از لحاظ صورت و سیرت اخلاقی و منطق، کاملاً به پیامبر شباهت داشتند؛ به صورتی که هر وقت کسی مشتاق دیدار رسول خدا می شد به چهره‌ی مبارک ایشان نگاه می کرد.
این شباهت به رسول خدا (صلّی الله ضد و آله) در میدان جنگ، زمانی که امام حسین (علیه السلام) می خواست ایشان را به میدان بفرستد نمایان شد؛ هنگامی که فرمودند: «اللَّهُمَّ اشْهَدْ عَلی هَؤُلاءِ الْقَوْمِ، فَقَدْ بَرَزَ إِلَیْهِمْ غُلامٌ اشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِکَ محمد (صلّی الله ضد و آله)، کُنَّا إِذَا اشْتَقْنا إِلی نَبِیِّکَ نَظَرْنا إِلی وَجْهِهِ؛ [۲] خدایا! بر این گروه ستمگر گواه باش که اینک جوانی به مبارزه با آنان می رود که از نظر صورت و سیرت و گفتار، شبیه ترین مردم به رسول تو، حضرت محمد است. ما هر زمان که مشتاق دیدار پیامبرت می شدیم، به چهره او می نگریستیم.»
بصیرت

جهت دیگری که ما می توانیم از زندگی حضرت علی اکبر (ع) الگو بگیریم بصیرت ایشان می باشد. جوان امروزی می تواند با الگوپذیری از حضرت در سخت ترین شرایط زندگی بصیرت داشته باشد و بهترین تصمیم ها را بگیرد.
به عنوان نمونه: «وقتی امام حسین در کربلا لحظه ای به خواب رفتند و بیدار شدند فرمودند: شنیدم هاتفی می گوید: شما می شتابید و مرگ، شما را به سمت بهشت می شتاباند. در این هنگام، حضرت علی اکبر سؤالی بسیار تأمل برانگیز پرسید: پدر جان! آیا ما بر حق نیستیم؟ حضرت پاسخ داد: آری پسرم! به آن خدایی که بازگشت بندگان به سمت اوست، ما در راه حقّ و عدالت و در اندیشه نجات و آزادی مردم و زنده ساختن حقوق پایمال شده آنان و شرایط و روابط آزاد منشانه و خدا پسندانه هستیم و برای خدا این رنج ها را به جان می خریم. حضرت علی اکبر عرضه داشت: در این صورت پس چه باک از مرگ پرافتخار و شهادت در راه خدا !؟»[۳]
حضرت علی اکبر با بصیرت نافذ سوالی را پرسید که حق مداری او را اثبات می کند. ایشان به همه حاضران فهماند که ملاک سعادت و شقاوت، بر حق بودن است و باید در این راه پافشاری کرد حتی اگر منجر به شهادت شود.
عزت نفس در هدف

عزت نفس، فضیلت اخلاقی است که باید در زندگی از حضرت الگو بگیریم؛ چونکه عزت نفس انسان را از عقب نشینی درباره هدف والا بازمی دارد و انسان با بصیرت هیچگاه عزت نفس و اهداف والای خود را رها نمی کند؛ بلکه با شجاعت بسیار در این راه و برای رسیدن به آن اهداف گام برمی دارد.
از این رو وقتی در عاشورا به خاطر قرابت جد مادری حضرت با ابوسفیان به ایشان پیشنهاد امان داده شد. حضرت با عزت نفس کامل به قرابت خود با رسول خدا اشاره نمود و به خاطر امان، عزت نفس و قرابت خود با رسول خدا را زیر پا نگذاشت و فرمود: «به خدا سوگند رعایتِ خویشاوندی پیامبر خدا، لازم تر از رعایت خویشاوندی ابوسفیان است.»[۴]
در نتیجه، حضرت علی اکبر الگو و نمونه خوبی برای جوانان در زندگی دینی می باشد. جوان امروزی می تواند با الگوگیری از ایشان خویش را مزین به صفات اخلاقی نماید که چراغ راه او برای سعادت و رستگاری شود.
پی نوشت
[۱] سوره قلم، آیه ۴.
[۲] العوالم الامام الحسین (ع)، ص ۲۸۵.
[۳] مثیر الأحزان، ص ۴۷.
[۴] سر السلسلة العلویة، ص ۴۰.


منبع:

1400/12/23
12:35:23
5.0 / 5
480
تگهای خبر: امام , پیامبر , دین , شهادت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس