ماندگاری انواع ادویه

ماندگاری انواع ادویه ادویه جات از هزاران سال پیش به عنوان چاشنی، نگهداری غذا و به عنوان دارو، رنگ و عطر و هم چنین به عنوان کالای تجاری از ارزش بالایی برخوردار بوده اند.


ادویه و چاشنی چیست؟

ادویه ها طعم دهنده های معطر دانه ها، میوه ها، پوست، ریزوم ها و سایر قسمت های گیاهی هستند که از آنها برای طعم دادن به غذا و یا خوش رنگ و لعاب شدن آنها استفاده می شود. ادویه جات از هزاران سال پیش به عنوان چاشنی، نگهداری غذا و به عنوان دارو، رنگ و عطر و هم چنین به عنوان کالای تجاری از ارزش بالایی برخوردار بوده اند. ادویه جات گاهی اوقات در پزشکی، مراسم مذهبی، لوازم آرایشی یا تولید عطر نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، وانیل و هم چنین دارچین معمولاً به عنوان یک ماده معطر در تولید انواع عطر استفاده می شوند.

در ابتدا ادویه و چاشنی ها در روم باستان، هند، یونان و چین شناخته شده بودند. افسانه ای وجود دارد مبنی بر اینکه قبل از اینکه روش های نگهداری غذا رواج پیدا کند، از ادویه ها و چاشنی های تند برای خوش طعم تر کردن غذا استفاده می شد. برای مثال رومی ها چاشنی های گاروم و لیکوامن را با خرد کردن اندام ماهی های مختلف و سپس تخمیر آنها در نمک می ساختند و در نتیجه مایعی حاوی گلوتامیک اسید برای افزایش طعم غذا به دست می آوردند که محبوبیت این سس ها منجر به شکوفایی صنعت چاشنی شد.

قابل ذکر است که کشور هند 75 درصد از تولید جهانی ادویه را به خود اختصاص داده و تجارت ادویه در سراسر شبه قاره هند و همچنین در شرق آسیا و خاورمیانه توسعه یافته است.

بارزترین استفاده از ادویه ها و گیاهان در دوران بسیار اولیه در پزشکی، در تولیدروغن های مقدس و مواد ضد عفونی کننده و به عنوان داروی مقوی بوده است. از گیاهان معطر نیز برای تمیز کردن و اضافه کردن عطر به خانه استفاده می شد.

 

نحوه ذخیره کردن و نگهداری از ادویه ها

ادویه ها معمولاً به صورت خشک استفاده می شوند، اما برخی از آنها مانند فلفل چیلی و زنجبیل هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از ادویه های بسیار باارزش جهان - مانند هل، دارچین، میخک، زنجبیل و فلفل - محصولات گیاهی معطر یا تند هستند که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شوند.

ادویه های تازه، مانند زنجبیل، معمولاً طعم‌دارتر از شکل خشک آن هستند، اما ادویه های تازه گران‌تر هستند و ماندگاری بسیار کمتری دارند. هم چنین برخی از ادویه ها همیشه به صورت تازه یا کامل در دسترس نیستند، مثلاً زردچوبه، و اغلب باید به صورت آسیاب شده خریداری شوند. دانه های کوچک مانند دانه رازیانه و خردل اغلب به صورت کامل و پودر استفاده می شوند. بنابراین به طور کلی میتوان گفت ادویه ها به چندین شکل تازه، خشک کامل یا خشک شده از قبل آسیاب شده در بازار موجودند. ادویه خشک کامل طولانی‌ترین ماندگاری را دارد، بنابراین می‌توان آن را در مقادیر بیشتری خریداری و نگهداری کرد.

ادویه را باید در قوطی های شیشه ای مات و یا در ظروف مخصوص ادویه جات نگه داری کرد. هم چنین ادویه هایی که مرتب استفاده نمی شود را می توان در ظروف دربسته در فریزر نگهداری کرد (به خاطر داشته باشید که ادویه های منجمد را قبل از باز کردن به دمای اتاق برسانید تا از غلیظ شدن آنها جلوگیری شود). ادویه ها را با تاریخ خرید آنها برچسب بزنید و هر چند ماه یکبار آنها را بو کنید تا مطمئن شوید که هنوز تازگی و تندی خود را دارند. توجه داشته باشید که ادویه به صورت خشک فروخته می شود، اما این بدان معنا نیست که ادویه جات ماندگاری نامحدود دارند. طعم قوی آنها با گذشت زمان از بین می رود، به خصوص اگر در معرض نور و هوا قرار گیرند.

 

ادویه : https://khoshbox.com/

 

اطلاعات تماس:

    09134569312

    03154220032

 

    استان اصفهان - شهر نطنز - خیابان امام خمینی - جنب ساختمان شورای شهر

 

1402/02/28
20:07:34
5.0 / 5
478
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس