آغاز ماه شادی اهل بیت

آغاز ماه شادی اهل بیت عطر حرم: گرچه در تمام ماه ها خداوند همواره بركاتش را برای انسان ها ارزانی داشته و تمام ایام پر بركت هستند، اما برخی روزها و ماه ها از خصوصیت و شادی افزون تری برخوردارند، از جمله ˮربیع الاولˮ؛ ماهی كه آثار رحمت خداوند هویداست و ذخایر بركات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است، ماهی كه بعد از پشت سر گذاشتن محرم و صفر؛ بهار ماه ها به حساب می آید.


ماه ربیع الاول آمیخته با خاطره غم انگیزی چون شهادت امام حسن عسكری(ع) و مطابق روایت معروف، ماه میلاد مبارك پیامبر گرامی اسلام (ص) و حضرت صادق(ع)، هجرت پیامبر اكرم (ص) از مكه به مدینه، آغاز امامت پربركت حضرت بقیة اللّه (عج) و ماه رخداد واقعه عظیم «لیلة المبیت» است.

به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، اعمال و وقایع رخ داده در ماه ربیع الاول به عنوان سومین ماه قمری به این شرح است؛

شب اول:

این شب به نام «لیلة المبیت» مزین است، در این شب یك حادثه مهم تاریخی واقع شد و آن این كه در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا (ص) از مكه به قصد هجرت به سمت مدینه، از شهر خارج و در «غار ثور» پنهان شدند و امیرالمومنین برای اغفال دشمنان، فداكارانه در بستر رسول خدا خوابید.

آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبادِ؛ برخی از مردم (با ایمان و فداكاری) جان خویش را در برابر خشنودی خدا می فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حقّ آن حضرت نازل شد.

سال هجرت رسول خدا (ص) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحوّلی عظیم در جهان اسلام روی داد.

۱- روزه گرفتن به شكرانه سلامتی پیامبر اعظم و امیرمومنان از گزند كفار و مشركان در اول ربیع ‏الاول.

۲- خواندن زیارت پیامبر (ص)و حضرت علی (ع) در این روز.

روز هشتم:

در روز هشتم ربیع الاول سال ۲۰۶، شهادت امام حسن عسكری(ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان حجة بن الحسن شروع شد.

در این روز شایسته است زیارت امام حسن عسكری (ع) خوانده شود.

و البته بسیاری معتقدند روز نهم ربیع الاول، آغاز امامت امام زمان (عج) است، بین روز هشتم و نهم ربیع بین محدثان اختلاف است. اینگونه نیست كه فردای روز شهادت امام یازدهم آغاز امامت امام دوازدهم باشد، بلكه توام با شهادت یك امام، آغاز امامت امام بعدی است چون كه امامت ایشان از قبل مشخص بوده است.

روز دهم:

روز ازدواج رسول خدا (ص) با حضرت خدیجه كبری (س) است.

روز دوازدهم:

این روز مطابق نظر مرحوم شیخ كلینی و مسعودی و همینطور مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مكرم اسلام (ص) است.

همچنین در این روز، رسول خدا (ص) بعد از ۱۲ روز كه مسیر راه میان مكه و مدینه را پیمود، وارد مدینه شدند. و هم روز انقراض دولت بنی مروان در سال ۱۳۲ است.

روز چهاردهم:

در سال ۶۴ در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاكت رسید.

وی بعد از سه سال و 9 ماه خلافت كه همراه با جنایات عظیمی بود كه مهمترین آن واقعه كربلا و شهادت ابی عبداللّه الحسین (ع) و یارانش است، در سن 37 سالگی در منطقه «حوران» زندگی ننگین اش به آخر رسید. جنازه اش را در دمشق دفن كردند، ولی اكنون اثری از او نیست.

شب هفدهم:

طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیا، رسول اكرم (ص) است.

غسل به نیت روز هفدهم ربیع الاوّل. (فلاح السائل، صفحه ۶۱ )

۲) روزه: كه برای آن فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین آمده است: كسی كه روز هفده ربیع را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یك سال را مقرر می فرماید. (اقبال، صفحه ۶۰۳ )

۳) دادن صدقه، احسان كردن و شاد بودن مومنان و به زیارت مشاهد مشرفه رفتن.

۴) زیارت رسول خدا (ص) از دور و نزدیك؛ در روایتی از آن حضرت آمده است: هر كس بعد از وفات من، قبرم را زیارت كند مانند كسی است كه به هنگام حیاتم به سمت من هجرت كرده باشد، اگر نمی توانید مرا از نزدیك زیارت كنید، از همان راه دور به سمت من سلام بفرستید.

۵) زیارت امیرالمومنان علی (ع) هم در این روز مستحب است؛ با همان زیارتی كه امام صادق (ع) در چنین روزی كنار ضریح شریف آن حضرت (ع) وی را زیارت كرد.

همچنین یك سال پیش از هجرت رسول خدا (ص)، در چنین شبی معراج آن حضرت صورت گرفت.


 

1396/08/29
10:42:49
5.0 / 5
4957
تگهای خبر: اسلام , امام , پیامبر , دین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس