گزارش عطر حرم؛

حال و هوای زیارت حرم رضوی با محدودیت های كرونائی

حال و هوای زیارت حرم رضوی با محدودیت های كرونائی عطر حرم: در روایتی از امام جواد مقابل السلام نقل شده است که زیارت امام رضا مقابل السلام در همه زمان ها خوب است، ولی با فضیلت ترین زمان زیارت آن حضرت، ماه رجب است.



به گزارش خبرنگار مهر، زیارت رَجَبیّه همچون زیارات مأثور (روایت شده از شخص معصوم) است که بر استحباب آن در ماه رجب تاکید شده است. بگفته شیخ طوسی، این زیارت از ناحیه امام زمان (عج) صادر گردیده است. در زیارات امام حسین (ع) نیز زیارتی به نام زیارت رجبیه وجود دارد.
در کتاب های معتبر شیعه، از قبیل کافی، تهذیب الاحکام، کامل الزیارات، عیون اخبار الرضا (ع) و… گزارش شده است، امام جواد مقابل السلام فرمود: «زیارت حضرت علی بن موسی الرضا مقابل السلام از حج فضیلت بیشتری دارد.»
آن حضرت در پاسخ به این پرسش که هر گاه کسی به حج رفته و بعد از بازگشت از حج به زیارت امام حسین مقابل السلام مشرف شده و آن گاه هزینه و مقدمات سفر باردیگر به حج برایش فراهم گردید، آیا بهتر است به حج رود یا برای زیارت امام رضا مقابل السلام راهی خراسان شود، فرمود: «… اگر به خراسان رود و به امام رضا مقابل السلام سلام کند، فضیلت بیشتری دارد. لیکن این سفر باید در ماه رجب باشد.»
علامه مجلسی از این روایت برداشت کرده است که زیارت آن حضرت در ماه رجب مستحب مؤکد است و بطور خاص در این ماه بر آن تاکید شده است.
در روایتی دیگر، از امام جواد مقابل السلام نقل کرده اند: «زیارت امام رضا مقابل السلام در همه زمان ها خوب است، ولی با فضیلت ترین زمان زیارت آن حضرت، ماه رجب است.»

در ابتدای شیوع ویروس کرونا حرم امام رضا (ع) بطور کامل بسته شد. دل های مشتاقان به زیارت سخت به تنگ آمد. پس از گذشت زمانی رفته رفته صحن های حرم باز شد اما رواق ها به سبب رعایت مسائل بهداشتی همچنان به روی زوار بسته ماند.
مشتاقان به زیارت امام رئوف، تنها از داخل حیاط و با فاصله ای زیاد و چشمی گریان به امام سلام داده و عبور می کردند. میله کشی هایی تا ایوان روبروی ضریح انجام شد و افراد به صورت صف کشیده و منظم توانستند از این زیارت تا جلوی ایوان طلا استفاده کنند.
بعد از مدت کوتاهی که رفته رفته موج های کرونائی رو به کاهش گذاشت و آمار جان باختگان روند نزولی پیش گرفت خادمان حرم رضوی برای زیارت حرم رضوی تدبیر جدیدی اندیشیدند.

سعیده محمودی سرکشیک انتظامات بانوان آستان قدس رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: دارالسیاده مخصوص آقایان بوده است و هیچ زمانی بانوان نمی توانستند ورود پیدا کنند اما پس از شیوع ویروس کرونا و تدابیر اتخاذ شده از طرف تولیت آستان قدس رضوی نرده هایی کشیده شد تا همه از زیارت بهره مند شوند.
وی افزود: ورودی خواهران از سمت مسجد گوهرشاد که تا کنون امکان ورود نداشته، باز شده است. بانوان از سمت صحن انقلاب که پیشِ روی حضرت است و صحن جمهوری که از سمت کفشداری شماره دو امکان ورود دارد می توانند بالای سر حضرت را زیارت کنند. صحن آزادی که قبلاً تنها محلی برای ورود بانوان بوده است امروزه آقایان نیز می توانند وارد شده و به زیارت پایین پای حضرت مشرف شوند.
محمودی اضافه کرد: این نرده کشی هایی که در زمان کرونا اجرا شده، بسیار مطلوب است. ما خادمان همیشه اصرار بر این شیوه داشتیم و زمان هایی با دیگر همکارانمان دستمان را به هم گره می کردیم تا مانند نرده عمل کند اما کرونا موجب شد تا این نرده کشی وضعیت خوبی را رقم بزند. همه زوار با ادب خاصی به زیارت این امام همام مشرف می شوند.


چای عراقی در حرم امام رضا (ع)
از باب الرضا (ع) صحن جامع رضوی به سمت صحن کوثر که برویم خیمه ای را می بینیم که نام چایخانه حضرت رضا (ع) بر آن نقش بسته است. در ساعاتی خاص زوار برای عطر شیرین چایی که به سبب شیوع ویروس کرونا در لیوان های کاغذی ریخته می شود، صف می بندند.
محسن آشمیدن مسئول چایخانه و خدمتگزار زوار در گفتگو با خبرنگار مهر درباب کارهای این چایخانه اظهار داشت: کارهای این چایخانه پیش از کرونا شروع شد ولی به سبب وضعیت بحرانی کرونا تعطیل شد و الان با رعایت موارد بهداشتی به زوار حریم امن رضوی خدمتگزاری می کند.
وی افزود: زوار سلطان علی ابن موسی الرضا (ع) برای کلیه پرسنل آستان قدس بسیار ارجمند و عزیز هستند و ما با تمام توان بهترین پذیرایی را از زوار انجام خواهیم داد.

فعالیت ‬بیش از هزار نفر در چایخانه حضرت رضا (ع)
آشمیدن افزود: بطور کلی خادمان به صورت دو شیفت تقسیم شده که هر شیفت هشت کشیک دارد. هر کشیک تقریباً هفتاد پرسنل دارد و در مجموع ۱۱۲۴ نفر در این چایخانه فعالیت می نمایند.
وی با بیان اینکه از ۲۷ دی ماه ۱۳۹۹ کارهای چایخانه مجدداً برقرار شده و به زوار خدمت رسانی می کند، افزود: این چایخانه از ساعت ۱۴ و سی دقیقه تا بیست دقیقه مانده به اذان مغرب و عشا و سپس پس از نماز مغرب تا ساعت ۱۹ و سی دقیقه از زوار پذیرایی می کند. البته اگر محدودیت های کرونائی برداشته شود تا ساعت ۲۲ در خدمت زوار خواهیم بود.
این خادم حرم رضوی با اعلان اینکه تأسیس این چایخانه با هدف پذیرایی از زوار علی این موسی الرضا (ع) و زنده نگه داشتن یاد و خاطره مسیر نجف به کربلا و موکب های اربعینی در حرم رضوی انجام شده است، اظهار داشت: در مناسبت های خاص حجم پخش پذیرایی بیشتر است. روزانه در روزهای معمولی هفته بین ۸ تا ۹ هزار لیوان در این چایخانه مصرف می شود. در ایام خاص و مناسبتی بین ۱۶ هزار مصرف هم داشته ایم. همین طور پنجشنبه و جمعه ها بین ۱۲ تا ۱۴ هزار مصرف لیوان داریم. پیش از اذان چای معمولی و پس از اذان دم نوش به و سیب و یا «به لیمو» به زائر داده می شود.


منبع:

1399/12/22
21:00:34
0.0 / 5
1209
تگهای خبر: اربعین , امام , بهداشت , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس