با حضور ستایشگران و مداحان جوان كشور؛

همایش ملی الی الحبیب انجام شد

همایش ملی الی الحبیب انجام شد اولین همایش ملی الی الحبیب با رعایت تمام دستورالعمل های بهداشتی با حضور ستایشگران و مداحان جوان کشور به همت جامعه ایمانی مشعر اجرا شد.



به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، اولین همایش ملی «الی الحبیب» با رعایت تمام دستورالعمل های بهداشتی با حضور ستایشگران و مداحان جوان کشور به همت جامعه ایمانی مشعر اجرا شد.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام محمد میرزامحمدی در اولین همایش ملی تعدادی از ستایشگران جوان هیأت های کشور، خدمت به هیأت های مذهبی را توفیق بزرگی دانست و اظهار نمود: امیدواریم با عنایت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) تا آخرین نفس ذاکر و گریه کن دوده (ع) باشیم.
وی با اعلان اینکه ذاکران با حضرت زهرا (س) برای دنیا و آخرت خود معامله کرده اند، اشاره کرد: در مورد ایام فرح و شادی مؤمنان در حوزه مناسک، فرم ها، محتواها و معرفت نسبت به این ایام به میزانی کم کار کرده و در بعضی از حوزه ها اصلاً کار نکرده ایم برای همین مذهب تشیع به مذهب گریه و سیاه پوشی معروف شده است.
این استاد حوزه علمیه اشاره کرد: گاهی این انتقاد از سمت دشمنان مطرح می شود و جواب آن حرف امام است که تاکید داشتند ما باید تا می توانیم روضه بخوانیم و محرم و صفر را زنده نگه داریم اما گاهی این مساله در جمع خودمان مطرح می شود.

همچنین، فلاح از مداحان پیشکسوت استان قم در این میزگرد با اعلان اینکه مداحان باید نسبت به وعده هایی که برای حضور در هیأت ها و مجالس عزاداری می دهند اهتمام جدی داشته باشند، عنوان کرد: یک مداح نه فقط باید خوش قول باشد و از بدقولی پرهیز کند بلکه پیش از شروع زمان مداحی باید در مجلس حضور یافته و از سخنان سخنران هم بهره مند شود.
وی از اهدای هدایایی توسط ائمه اطهار (ع) به مداحان یاد کرد و اضافه کرد: تنها هدف مداح باید رضای معصومین (ع) باشد و در این صورت است که مداحی و روضه به دل مخاطب می نشیند و به عمق جان ها نفوذ می کند.
در ادامه منصور ارضی با تاکید بر این که ما پیش از ستایشگر بودن، باید احیاگر باشیم، عنوان کرد: به جهت اینکه بتوانیم احیا نماییم در اولین مرحله باید خودرا احیا نماییم، احیای خود افضل بر احیای جامعه است چونکه اگر فسادی در یک فرد ایجاد شود جامعه را هم تباه می کند.
وی با اعلان اینکه همیشه حرف زیاد است اما عمل کم است، عنوان کرد: ما باید تلاش نماییم تا آنچه که می شنویم را در زندگی خود پیاده نماییم و به حرف ها عمل نماییم.
پیشکسوت مداحی ایران اشاره کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) با آن همه علم، اعتقاد و عمل خودرا به استاد و امام خود عرضه می کرد و این سیره رفتاری، الگویی برای ما است.
وی با اشاره به این که یکی از ایرادهای مداحان فاصله گرفتن با روحانیون هیأت است، مطرح کرد: اختلاف در نظر، تفکر و رفتار همیشه بوده و خواهد بود اما موضوع مهم این است که این اختلاف ها به فاصله تبدیل نشود.
ارضی از ورود تعدادی از سبک های نادرست به عرصه مداحی یاد کرد و اظهار داشت: امروز در مقابل دشمنان عجیبی قرار گرفته ایم و باید سواد خودرا بیشتر نماییم
وی به تعدادی از آثار گریه اشاره نمود و افزود: پیش از مداحی کردن باید خود گریه کن خوبی باشیم تا بتوانیم حرفی بزنیم که به قلب مخاطب نفوذ کند.
استاد پیشکسوت مداحی با اعلان اینکه مداح نباید نسبت به آشفتگی ها و مشکلات ساکت باشد، عنوان کرد: باید نسبت به مسئولان مطالبه گر باشیم و برای رفع اشکال تلاش کنیم؛ اگر ما نسبت به تعطیلی هیأت خود ساکت باشیم و حرفی نزنیم باید در آینده نسبت به امانتی که به ما سپرده شده است پاسخگو باشیم.
وی با تاکید بر این که مجلس و حرم امام حسین (ع) شفاخانه است، مطرح کرد: رعایت نکات بهداشتی لازم است و ما در مجالس خود به خوبی این نکات را رعایت می نماییم اما همانطور که مردم به دوای پزشکان نیاز دارند به دوای معنوی هم نیازمند هستند.
اکتفا به مجالس مجازی کار اشتباهی است
ارضی اکتفا به برگزاری مجالس مجازی را کار اشتباهی دانست و اظهار داشت: تأثیری که مخاطب در مجلس هیأت می پذیرد هیچ وقت با تأثیری که فضای مجازی به دنبال دارد برابر نیست.
وی افزود: زمانی که برخی در سنگرها و جبهه ها برای دفاع از این نظام همه داشته های خودرا به میدان آوردند، برخی دیگر در خارج از کشور به دنبال اهداف شخصی خود بودند و امروز به میدان آمده و با ادعای دغدغه مندی، بدون توجه به خون امثال شهید فخری زاده به دنبال اهداف شخصی خود هستند.
ارضی با تاکید بر این که زیارت عاشورا باید در جامعه عملیاتی شود، عنوان کرد: ما هنوز نتوانسته ایم مفهوم و آموزه های این زیارت عرفانی را در جامعه پیاده نماییم.
وی با اعلان اینکه مداح باید با دعا، نماز شب و سحر آشنا باشد، مطرح کرد: این که برخی در شهرها مجلس دعا ندارند درد بزرگی است ما حتی با ۱۰ نفر هم که شده است باید مجالس دعا را در منطقه خود برپا نماییم.
در ادامه حجت الاسلام پناهیان با اشاره به این که مداح نیز در حقیقت رسالت تبلیغ آموزه های دینی را دنبال می کند، اظهار نمود: این کارهای تبلیغی سبب ارتقای سطح علمی و معنوی افراد می شود. تبلیغ، یک حرکت عالمه و در امتداد مسیر انبیای الهی است.
وی این که خلوص حکمت زاست و حکمت و تبلیغ باید در کنار یکدیگر قرار گیرد، عنوان کرد: اگر حکمت در قلب جوشید به زبان نیز جاری می شود؛ مبلّغ حکیم با مبلغی که حکیم نیست تفاوت های زیادی دارد.
این چهره جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اشاره کرد: در عملیات ابلاغ و تبلیغ دو امر صورت می گیرد که نخست برهان آوردن برای اثبات حقانیت یک امر و دوم نیز توصیف کردن یک حقیقت است که آیات قرآن کریم نیز بیشتر از این که در مورد اثبات حقانیت باشد به توصیف خداوند، معاد، مؤمنان، کافران و انبیای الهی می پردازد.
وی عنوان کرد: ما برای توصیف و تبیین کارکردی ولایت فقیه یک کتاب هم نداریم و بیشتر کتاب های موجود فقط به اثبات ولایت فقیه می پردازد و استدلالی است درحالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۰ سال پیش به خبرگان فرمودند که باید فواید ولایت فقیه را برای مردم ذکر نماییم تا مردم به سمت این نظریه حرکت کنند.
مداحی، تبلیغ دین با بهره گیری از عنصر توصیف است
پناهیان اثرگذاری توصیف را بیشتر از استدلال دانست و مطرح کرد: کار مداحی، تبلیغ دین با بهره گیری از عنصر توصیف است و استدلال بدون توصیف برای مخاطب چیزی جز نفرت ایجاد نمی کند، غربی ها هم در تهاجم فرهنگی به توصیف می پردازند اما باز هم ما به استدلال می پردازیم و ناموفق می شویم، ما فقط در توصیف عاشورا توانسته ایم موفق باشیم به همین علت هم امروز اقشار مختلف جامعه امام حسینی هستند.
وی با تاکید بر این که استدلال کسی را عاشق نمی کند، عنوان کرد: توصیف انسان را از استدلال بی نیاز می کند و اجازه نمی دهد استدلال غلط را بپذیریم و در نقطه مخالف توصیف مطلوب سبب به دل نشستن استدلال درست می شود.
پناهیان با اشاره به این که تعدادی از دروس دینی در فضای آموزشی کشور چیزی جز نفرت نسبت به دین به دنبال ندارد، اظهار نمود: این که ما در این کتب با استدلال به دنبال تحمیل آموزه های دینی هستیم کار اشتباهی است.
این سخنران مذهبی با اعلان اینکه فقط یک صفحه در مورد حضرت عباس (ع) تاریخ مستند وجود دارد، اشاره کرد: اخلاص ایشان سبب شد تا همه مردم این شخصیت را بشناسند هر چند نسبت به شخصیت های دیگر اطلاعات زیادی از ایشان در دسترس نیست، این مساله به توصیف مطلوب از واقعه کربلا نیز ارتباط دارد که سبب معرفی این شخصیت شده است.
وی اشاره کرد: حضرت زینب (س) در گودال، بیشتر از آنکه از به شهادت رسیدن برادر خود ناراحت باشند نسبت به از دست دادن امام زمان خود ناراحت بودند اما تا به امروز کمتر با این نگاه، به روضه گودال پرداخته شده است.
پناهیان با تاکید بر این که حجاب، نماز و دیگر اوامر دین باید برای مردم توصیف شود، عنوان کرد: اگر در توصیف خوبی ها موفق باشیم هیچ نیازی نیست که علت پرداختن به خوبی ها را برای مردم بگوییم و فقط با توصیف مردم خود مدافع خوبی ها می شوند.
بی تعهدی رقیب اصلی ما در انتخابات است
وی با اعلان اینکه انتخابات از فضای دعواهای تند جناحی دور شده است، اظهار داشت: بی تعهدی و بی انگیزگی رقیب اصلی ما در این انتخابات است و رقیب افرادی که دلسوزانه وارد انتخابات شده اند اغواگری دشمنان نظام است که می گویند انگیزه ای جهت شرکت در انتخابات وجود ندارد و در نقطه مقابل ما وظیفه داریم به توصیف زیبایی های انجام مسئولیت سیاسی بپردازیم.
پناهیان رقابت در این انتخابات را رقابت اصیل خواند و عنوان کرد: افرادی که در صحنه انتخابات مانده اند نیز تفاوت های اساسی دارند و رقابت باید در بین این افراد شکل گیرد درحالی که برخی فکر می کنند رقابت باید میان دلسوزان نظام و توهین کنندگان به نظام باشد و توهین ها خون انقلابی ها را به جوش آورد و غیر انقلابی ها را تحریک کند و یک آش شعله قلم کاری درست شود تا ما به ناشایسته ترین فرد رأی دهیم تا فرد دیگری رأی نیاورد.


در ادامه صادق آهنگران با تاکید بر این که ما در هر شرایطی باید به دنبال تبعیت از رهبر معظم انقلاب اسلامی باشیم، اظهار نمود: ایران اسلامی به برکت هدایت ها و رهبری های ایشان توانسته تا به امروز در سطح جهانی مقابل زورگویان عالم ایستادگی کند.
وی با تاکید بر این که پرداختن به مسائل مالی در راه مداحی برای دوده (ع) چیزی جز خسران و ضرر به دنبال نخواهد داشت، افزود: هدف اصلی در این درگاه باید خدمت به دوده (ع) باشد و اگر مسائلی همانند شهرت هدف قرار گیرد ما از نتیجه دور می کند.
این یادگار هشت سال دفاع مقدس با بیان خاطراتی از همراهی های خود با شهید قاسم سلیمانی در سوریه و بر سر بالین شهدای مدافع حرم اشاره کرد: این شخصیت دو خاصیت مهم داشت که اولین خاصیت کثیرالبکاء بودن و دومین آن داشتن روحیه شهادت طلبی بود.
وی با اشاره به این که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر لزوم تقویت روحیه حماسی در اشعار و مداحی ها تاکید ویژه داشته اند، اظهار داشت: امروزه سطح مداحی حماسه خوان ها بسیار بالاتر رفته و اشعار و سبک ها پر شورتر شده است.
آهنگران بر لزوم بهره مندی از ظرفیت اساتید و احترام به پیشکسوتان اصرار کرد و اظهار داشت: تعدادی از آموزه های فنی و تخصصی را فقط با زانو زدن در مکتب استاد می توان فرا گرفت.
وی با تاکید بر این که مداحان باید به دنبال بهره مندی از ظرفیت روحانیون انقلابی باشند، عنوان کرد: معیارها و ارزش های انقلابی گری باید در صحنه عمل مورد توجه قرار گیرد و توسط مداحان ترویج شود.
یادآور می شود همایش ملی جمعی ستایشگران جوان هیأت های کشور که در مدت دو روز در استان قم انجام شد با تجلیل از صادق آهنگران پایان یافت.

1400/03/08
23:16:17
5.0 / 5
1079
تگهای خبر: آموزش , ائمه , اسلام , اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس