آیت الله رشاد مطرح كرد؛

شوق اقامه نماز، اصلی بنیادین در حسینی شدن و حسینی ماندن

شوق اقامه نماز، اصلی بنیادین در حسینی شدن و حسینی ماندن به گزارش عطر حرم استاد حوزه علمیه سحرگاه را بهترین زمان بارش افکار و الهامات نوی الهیه بیان و عنوان کرد: التزام به درک سحر و قدر دانستن این ساعات از ضروریاتی است که پژوهشگران باید به آن اهتمام داشته باشند.



به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، آیت الله علی اکبر رشاد در جلسه درس اخلاق که امروز در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: امام سجاد (ع) درباب احوال پدر بزرگوارشان در شب عاشورا می فرمایند: دشمن بسیار تعجیل و شتاب داشت که هر چه سریع تر جنگ را شروع و کار را یکسره کند؛ آنان همانند گرگ های گرسنه برای دریدن آماده بودند. پدرم به عمویم حضرت عباس فرمود می دانی که من قرآن خواندن را بسیار دوست می دارم، شب زنده داری، تهجد، راز و نیاز شامگاهی را بسیار دوست می دارم و همین طور نماز، دعا و نیایش را بسیار دوست می دارم؛ جانم به فدای تو به لشکر دشمن مراجعه کن و یک شب از آنان مهلت بگیر تا این شب آخر را به تلاوت، نماز و استغفار سپری نماییم.
وی اضافه کرد: امام حسین (ع) می دانستند که خود و یارانش بمحض شهادت وارد بهشت خواهند شد بدین جهت بسیار مشتاق وصال یار بودند اما با توجه به این شوق یک شب از دشمنان برای عبادت و قرائت قرآن کریم مهلت می گیرند. برای اینکه اشتیاق به عبادت و تضرع در پیشگاه خداوند متعال به قدری نزد شهدای کربلا دلچسب و لذت بخش بود که از ملاقات جد گرامیشان، امیرمومنان علی (ع) و حضرت فاطمه (س) گذشتند تا بتوانند شبی را نماز بخوانند، دعا قرائت کنند و در پیشگاه خداوند متعال تضرع داشته باشند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: امام سجاد (ع) فرمودند پدرم با آنکه خسته جسم بود و فشار روحی فراوانی به ایشان وارد شده بود اما شب عاشورا را به عبادت و نماز گذراند؛ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در آن شب هیچ گاه نخوابیدند با آنکه می دانستند فردا باید به نبرد با دشمن بروند، هرچند که آنان قصدشان جنگیدن نبود و این امر را می توان در اجازه هایی که به یارانشان می دادند درک کرد. برای مثال ایشان به حضرت عباس نفرمودند که به میدان جنگ برو و بجنگ بلکه دستور دادند تا برای آب آوردن راهی شط فرات شود. از برخی از اهل معنا نقل شده زمانی که حضرت علی اکبر وارد میدان نبرد شد و شمشیر می زد مانند برگ خزان دشمنان را روی زمین می ریخت، بیان شده اباعبدالله الحسین (ع) خطاب به فرزند گرامیشان می فرمایند ما نیامدیم قتل عام نماییم بلکه ما آمده ایم تا زنده نماییم، اگر مقرر است تو اینطور همه را از تیغ بگذرانی دیگر کسی باقی نمی ماند که زنده شوند.
استاد حوزه علمیه اهتمام به دعا و عبادت را از شاخصه های انسان های مؤمن دانست و اظهار داشت: ما که در زمره پژوهشگران و پژوهشگران هستیم باید خودرا ارزیابی نماییم تا چه میزان به دعا و عبادت، راز و نیاز، قرائت قرآن کریم همراه با تدبر، تهجد و شب زنده داری اهتمام داریم؟ قرائت قرآن کریم بسیار ثواب دارد اما باید توجه داشت که تدبر در آیات الهی موجب نورانیت انسان می شود. ما که اهل تحقیق و پژوهش هستیم باید بدانیم هنگام قرائت قرآن کریم چند نکته از آیات الهی را شکار و در پرونده های تحقیقاتی خود ذخیره می نماییم.
وی سحرگاه را بهترین زمان بارش افکار و الهامات نوی الهیه بیان و عنوان کرد: التزام به درک سحر و قدر دانستن این ساعات از ضروریاتی است که پژوهشگران باید به آن اهتمام داشته باشند. یک پژوهشگر باید توجه داشته باشد نمازش چگونه اقامه می شود آیا حال عبادت دارد؟ زمانی که امام سجاد به نماز می ایستادند به قدری بدنشان می لرزید و مضطرب می شدند که در بیان دلیل این حالت خطاب با اصحاب خویش می فرمودند زمانی که من می خواهم به ملاقات پروردگار بروم و به عظمت خداوند فکر می کنم چنین حالی پیدا می کنم.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران در آخر اشاره کرد: امام حسین (ع) در اوج نبرد و ظهر عاشورا به نماز ایستادند با آنکه دشمن درحال تیر باران بود اما دست از اقامه نماز خوف نکشیدند؛ انسان به هر میزان مشتاق نماز و عبادت باشد به همان میزان حسینی است.


منبع:

1400/06/03
15:29:53
5.0 / 5
556
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , حوزه علمیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس