اولین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز شروع به كار كرد

اولین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز شروع به كار كرد عطر حرم: اولین همایش بین المللی فقه گردشگری با حضور نخبگان و گردشگران بیشتر از ۵۰ كشور جهان، امروز در تالار وحدت دانشگاه تبریز شروع به كار كرد.


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، رئیس اولین همایش بین المللی فقه گردشگری، با بیان این كه تبریز همواره شهر علامه های بزرگ در فنون مختلف و تأثیرگذار در فرهنگ ایران اسلامی بوده است، اظهار داشت: وجود بزرگان اهل حدیث و فقاحت اسلامی، آیات و حجت ها، مفسرین، عرفا و فلاسفه ی زیاد و تأثیرگذار در كشور، از سلسله افتخارات تبریز در ضمن سده های گذشته است.
حجت الاسلام مهدی بخت آور با بیان این كه این همایش تحت عنوان فقه گردشگری بعنوان یكی از موضوعات مهم فقه مضاعف در تحولات اجتماعی كشورها ودر عرصه بین المللی برگزار می شود، اضافه كرد: این همایش جزو موارد تأثیر گذار در اقتصاد و ارتباطات بین الملل بوده و موجب آشنایی و نزدیكی ملل مختلف و رونق اقتصادی و تحولات شگرف در مسائل فرهنگی و اجتماعی می شود.
وی با بیان این كه سال قبل تبریز بعنوان پایتخت گردشگری اسلامی عنوان شد و برنامه های مختلفی در این راستا اجرا شد، اظهار داشت: حمایت نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و نهادهای مختلف دولتی همچون استانداری باز در برگزاری این همایش نقش مؤثری داشت.
وی دانشگاه تبریز را یكی از سمبل های افتخار تبریز عنوان نمود و اظهار داشت: دانشگاه تبریز بعنوان دومین دانشگاه ایران بوده كه همواره بزرگان، چهره های علمی و نخبگان تأثیر گذاری در خود پرورش داده است.
وی درباب مقاله های پذیرفته شده در این همایش، تصریح كرد: ۲۵۰ مقاله از داخل و خارج كشور در این همایش پذیرفته شده و توسط داوران مورد بررسی قرار گرفته است.
دبیرعلمی اولین همایش فقه گردشگری باز در این مراسم با اشاره به مقالات دریافت شده در همایش بین المللی فقه گردشگری، اظهار داشت: حدود ۲۵۰ مقاله به این همایش ارسال شده كه از این تعداد ۶۰ مقاله به دلیلهای كمیته ی داوری و عدم تناسب با شیوه نامه ی مقاله، در دبیرخانه رد شده است.
حجت الاسلام رحیم قربانی، با نمایش ی گزارشی اجمالی از روند علمی همایش، اظهار نمود: زمانی كه شورای سیاست گذاری این همایش، ساختار همایش را تنظیم و تثبیت كرد، شش محور علمی برای همایش تنظیم شد، تمامی مقاله ها در شش محور به دبیرخانه ارسال شده است كه آمار دقیق مقالات ارسالی در اختتامیه ی همایش اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: از ۲۵۰ مقاله در همایش فقه گردشگری، ۱۶۰ مقاله پذیرش شده كه از این مقالات ۸۲ مقاله بطور عمومی امتیاز كسب كرده و ۶۰ مقاله باز بعنوان آثار برگزیده انتخاب شده است.
دبیرعلمی اولین همایش فقه گردشگری بیان كرد: در همایش فقه گردشگری از بین تمامی مقاله ها هفت مقاله بعنوان مقاله ی برتر، بالاترین امتیاز را كسب كرده اند.
وی با بیان این كه مقاله های زیادی از ملیت های مختلف به پنج زبان انگلیسی، فارسی، آذری، تركی استانبولی و اردو به دبیرخانه ی همایش فقه گردشگری رسیده است، اضافه كرد: دو سوم مقالات برگزیده شده در همایش فقه گردشگری از مقالات ملیت های مختلف بوده است.
وی ادامه داد: از مهرماه سال قبل پیش سمینارهایی برای برگزاری این همایش در چندین شهرستان آذربایجان شرقی و سایر استان های كشور انجام شد.
حجت الاسلام قربانی بیان كرد: امیدواریم این همایش با عنایت به محتوای پیش بینی شده، بتواند هدف علمی مجامع دانشگاهی و حوزی را تأمین كند.
وی افزود: ایجاد حلقه ی ارتباطی بین مجامع حوزوی و تخصصی توریسم از دغدغه های ما بود كه امیدوارم خروجی این همایش بتواند با مطالعات در حوزه صنفی گردشگری، به توسعه گردشگری در كشورهای اسلامی كمك نماید.
حسین اربابی معاون سرمایه گذاری، حقوقی و امور مجلس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری كشور باز دراین همایش اظهار داشت: تا زمانی كه فروش نفت در كشور خوب است نگاه‎ ها به سرمایه های دیگر معطوف نمی گردد، اما معتقدم امروزه اقتصاد گردشگری در مقابل اقتصاد نفت فروشی قابل دفاع است، آنچه كه قبلاً از صادرات سرمایه ی ملی به دست می آوردیم، امروزه می توان از واردات توریست به دست آورد.
وی با بیان این كه سفر در تمام ادیان نمایان است، اظهار نمود: خروجی همایش فقه گردشگری موجب افزایش امیدواری ما به حضور پررنگ و كارگشای فقه در این عرصه شده است، متأسفانه هم اكنون محدودیت فروش سرمایه ای به نام نفت را تجربه می نماییم كه معتقدم اگر به سایر حوزه ها همچون گردشگری دقت كنیم، دیگرنیازی به فروش سرمایه طبیعی نخواهیم داشت.
وی افزود: بر طبق اعلام سازمان گردشگری جهان، ورود هر توریست به كشور معادل ۱۳۵۰ دلار درآمد برای كشور است.
وی با بیان این كه حوزه های علمیه و سیاست گذاران این حوزه ها به صورت جدی پای در عرصه ی گردشگری گذاشته اند، اظهار نمود: سازمان میراث فرهنگی آمادگی كامل خودرا در امتداد كارگشایی حوزه های مختلف گردشگری، بهبود شرایط توریست پذیری كشور و پذیرش موارد خروجی این همایش بعنوان همایش كاربردی و تأثیرگذار مستقیم در حوزه گردشگری اعلام می كند.
وی تصریح كرد: ما ظرفیت های زیادی در حوزه های مختلف طبیعی و تاریخی داریم كه می توان از آنها به خوبی برای جذب قلوب گردشگران بهره برداری نمود.



1398/02/05
15:08:31
5.0 / 5
4522
تگهای خبر: ادیان , اسلام , اسلامی , دین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس