نکاتی درباب شرایط فعلی بعد از ترک مخاصمه از نظر قرآن کریم
عطر حرم: حجت الاسلام علی تقی زاده، رییس سازمان دارالقرآن الکریم در باره شرایط فعلی بعد از ترک مخاصمه از نظر قرآن کریم یادداشتی را قرار داده است.
به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، حجت الاسلام علی تقی زاده، رییس سازمان دارالقرآن الکریم در باره شرایط فعلی بعد از ترک مخاصمه از نظر قرآن کریم یادداشتی را در اختیار خبرنگار مهر قرار داده است که با هم می خوانیم:
جنگ وجودی
حوادث اخیر تفاوت بسیار بزرگی با حوادث گذشته دارد. تعبیر مقام معظم رهبری در خرداد ۱۴۰۳، تعبیر «جنگ وجودی» بود. این جنگ، جنگی ادامه دار است؛ هم ما و هم طرف مقابل بر این باوریم که هیچ راهی جز از میان رفتن طرف مقابل باقی نمانده است. در چنین شرایطی، باید توجه ویژه ای به اوامر رهبر انقلاب و امام خمینی (رضوان الله علیه) داشته باشیم.
لزوم بازخوانی پیام قطعنامه حضرت امام خمینی (ره)
حضرت امام خمینی پس از ۸ سال جنگ تحمیلی و چند سال تلاش برخی جریان ها برای برقراری ترک مخاصمه در پیام قطعنامه نکات بسیار مهمی را بیان فرمودند. شرایطی شبیه شرایط فعلی ما البته با تفاوت هایی همچون این که همین ترک مخاصمه در روز اول چندین بار از سمت دشمن صهیونی نقش شده است. واضح است این ترک مخاصمه هم شبیه ترک مخاصمه با حزب الله و حماس بدون برخوردهای سنگین از سمت آنان اتفاق نخواهد افتاد. بنظر می رسد این ترک مخاصمه برای ایجاد آمادگی برای زدن ضربه های بعدی است.
در چنین فضایی، بازخوانی پیام قطعنامه امام خمینی که در آن، واقع بینانه و صریح درباره ی ترک مخاصمه و مبارزه سخن گفتند، خصوصاً در آستانه ایام محرم، بسیار مهم و ضروری است:
«راهی جز مبارزه نمانده است، و باید چنگ و دندان ابرقدرتها و بویژه آمریکا را شکست.»
«ما مظلومین همیشهی تاریخ، محرومان و پابرهنگانیم. ما غیر از خدا کسی را نداریم. و اگر هزار بار قطعه قطعه شویم، دست از مبارزه با ظالم بر نمی داریم.» بدین سبب بیان این نکته مهم که راهی جز مبارزه نداریم و مبارزه بازهم ادامه دارد بسیار مهم و ضروری است:
«ما می گوئیم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست. و تا مبارزه هست، ما هستیم. ما بر سر شهر و مملکت با کسی دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم «لا اله الاّ الله» را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم.»
«آنهایی هم که تصور می کنند سرمایه داران و مرفهان بی درد با نصیحت و پند و اندرز متنبه می شوند و به مبارزان راه آزادی پیوسته و یا به آنان کمک می کنند آب در هاون می کوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت طلبی، بحث دنیاخواهی و آخرت جویی دو مقوله ای است که هیچ گاه با هم جمع نمی شوند. و تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند.»
«امروز جنگ حق و باطل، جنگ فقر و غنا، جنگ استضعاف و استکبار، و جنگ پابرهنه ها و مرفهین بی درد شروع شده است.»
«البته همه می دانیم که کشور ما درحال جنگ و انقلاب سختی ها و مشکلاتی را تحمل کرده و کسی مدعی آن نیست که طبقات محروم و ضعیف و کم درآمد و بویژه اقشار کارمند و اداری، در تنگنای مسایل اقتصادی نیستند؛ ولی آن چیزی که همهی مردم ما فراتر از آنرا فکر می کنند مسئلهی حفظ اسلام و اصول انقلاب است. مردم ایران ثابت کرده اند که تحمل گرسنگی و تشنگی را دارند، ولی تحمل شکست انقلاب و ضربه به اصول آنرا هیچ گاه نخواهند داشت.»
این تصویر امام از مردم ایران است. گاهی ما تصور می نماییم مردم کم آورده اند و برای همان با ادبیات رقیقی با آنها صحبت می نماییم. در صورتیکه مردم در برهه های حساس نشان داده اند که بسیاری از ما جلوتر هستند مثل همین ۱۲ روز که یکی از کارنامه های پرافتخار مردم بود و حضرت آقا در پیام خودشان فرمودند مردم ایران با متانت و وقت شناسی و شجاعت در میدان بودند. حضرت آقا در بیانه گام دوم فرمودند مردم ایران پای حق آمده اند و تا به امروز به این آرمان ها خیانت نکرده اند. ما نباید تصویرمان از مردم یک مردم خسته و ناتوان از مبارزه باشد. ما هر چه قدر ادبیات های عمیق جهاد و آیات مبارزه قرآن را برای مردم تلاوت نماییم، مردم همراهی خواهند کرد.
«امروز روز هدایت نسل های آینده است. کمربندهاتان را ببندید که هیچ چیز تغییر نکرده است.» دشمن خیلی دوست دارد که این را القا کند که همه چیز به اتمام رسید و باید از آرایش جنگی خارج شویم. «همهی ما موظفیم که کارها و مسایل مربوط به خودمان را به بهترین وجه و با درایت و دقت انجام دهیم.»
حضرت امام وقتی دارند پیام قطعنامه را امضا می کنند به این نکته خیلی مهم توجه می دهند: «قبول قطعنامه از جانب جمهوری اسلامی ایران به مفهوم حل مسئلهی جنگ نیست. … و هنوز دشمن از شرارتها دست برنداشته است؛ … ما باید برای دفع تجاوز احتمالی دشمن آماده و مهیا باشیم. و ملت ما هم نباید درحال حاضر مسئله را تمام شده بداند.» خوشی به خاطر ۱۲ روز پایمردی شجاعانه بجای خود، ولی این که به خیابان ها بریزیم و جشن بگیریم که به اتمام رسید غلط است. شنیدم برخی از برنامه های حفاظت محیطی در تهران برداشته شده است که حتما اشتباه است. امید داریم حضرت آقا امروز و فردا صحبت داشته باشند. ما هنوز از شرایط جنگی خارج نشده ایم.
«بغض و کینهی انقلابی تان را در سینه ها نگه دارید؛ با غضب و خشم بر دشمنانتان بنگرید؛ و بدانید که پیروزی از آن شماست.»
«نکتهی مهمی که همهی ما باید به آن دقت کنیم و آنرا اصل و اساس سیاست خود با بیگانگان قرار دهیم این است که دشمنان ما و جهانخواران تا کیْ و تا کجا ما را تحمل می کنند و تا چه مرزی استقلال و آزادی ما را قبول دارند. به یقین آنان مرزی جز عدول از همهی هویتها و ارزشهای معنوی و الهی مان نمی شناسند. به گفتهی قرآن کریم، هیچ گاه دست از مقاتله و ستیز با شما بر نمی دارند مگر این که شما را از دینتان برگردانند. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم صهیونیست ها و آمریکا و شوروی در تعقیبمان خواهند بود تا هویت دینی و شرافت مکتبیِ مان را لکه دار نمایند.»
این آیه قرآن است که می فرماید: «وَلَا یَزَالُونَ یُقَاتِلُونَکُمْ حَتَّیٰ یَرُدُّوکُمْ عَنْ دِینِکُمْ» همیشه با شما می جنگند تا شما را از مکتب و دینتان برگردانند. از این مکتب امامین انقلاب برگردانند.
سخن قرآن در وضعیت آتش بس؛ تبیین آیات ۵۶ تا ۶۵ سوره انفال
در این شرایط جدید، طرح مذاکره با آمریکا مایه تعجب است. به لطف خداوند متعال عملکرد دولت جدید آقای پزشکیان و وزارت خارجه آقای عراقچی در حدود یکسال گذشته در چهارچوب منویات رهبری بوده است. منتهی در این شرایط حساس ما توجه ویژه ای نسبت به ادامه رفتار دولت خواهیم داشت. تماسی که روز گذشته رییس جمهور محترم با محمد بن سلمان داشتند و در آنجا تلویحاً به بحث از سرگیری مذاکره با آمریکا اشاره شد مایه تعجب بود.
آیات ۵۶ تا ۶۵ سوره مبارکه انفال که در آن به پیمان شکنی دشمن پرداخته می شود: «الَّذِینَ عَاهَدْتَ مِنْهُمْ ثُمَّ یَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِی کُلِّ مَرَّةٍ وَهُمْ لَا یَتَّقُونَ» در اینروزها مسیر را برای ما بسیار روشن کرده است. با این آقای ترامپی که برجام را پاره کرد و دشمنی اش در اینروزها از همیشه آشکارتر شده است، جه مذاکره ای می خواهد انجام شود؟ وسط مذاکره فریب بودیم که حمله کردند.
خداوند در این آیات «إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّه» را به این عهدشکنان نسبت می دهد. در آیات بعدی دستور برخورد شدید و جنگ با این عهدشکنان صادر می شود. دستور قرآن این است که آنها را بابت بدعهدی، باید سخت مجازات کرد تا دیگر هوس اینگونه بد عهدی ها به ذهن شان نرسد و حتی پشت سری هایشان هم حساب کار دستشان بیاید. فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِی الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ (۵۷) و بازهم مطرح می شود «وَ إِمَّا تَخافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِیانَةً فَانْبِذْ إِلَیْهِمْ عَلی سَواءٍ إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْخائِنین »(۵۸) اگر نشانه هایی از پیمان شکنی دشمن ظاهر شد، تو هم فَانْبِذْ إِلَیْهِمْ عَلَیٰ سَوَاءٍ! در همین جاست که این دستور صادر می شود: «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُمْ»
در ادامه مطرح می شود: «وَإِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَهَا وَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ ۚ إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ» اگر آنان واقعا آمدند برای صلح و ترک مخاصمه و … تو هم قبول کن و به خدا توکل کن. ولی بلا فاصله می فرماید: «وَإِنْ یُرِیدُوا أَنْ یَخْدَعُوکَ فَإِنَّ حَسْبَکَ اللَّهُ ۚ هُوَ الَّذِی أَیَّدَکَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِینَ» اگر آمدند نزدیک تا خدعه کنند و خودرا برای ضربه های سنگین تر آماده کنند، خدا برای تو کافی است. مراقب دشمن باشید. غفلت نکنید.
در این شرایط بزرگترین دارایی که در جامعه وجود دارد را خداوند چه چیزی مطرح می کند؟ «وَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ ۚ لَوْ أَنْفَقْتَ مَا فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا مَا أَلَّفْتَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَیْنَهُمْ ۚ إِنَّهُ عَزِیزٌ حَکِیمٌ» الحمدلله در این ۱۲ روز یک پالس منفی از سمت مردم نیامد و این سرمایه ماست. سرمایه ای که با هیچ یارانه و تشویق مالی به دست نمی آمد. ولی خداوند قلوب مردم را الفت داد. باید حواسمان باشد که دشمن برای شکستن همین اتحاد و یکپارچگی، این ترک مخاصمه را مطرح کرده است.
«یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَسْبُکَ اللَّهُ وَمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ» در این مواجهه بزرگ و جنگ وجودی، وجود خدا و مؤمنین همراه برای تو کافی است.
«یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَی الْقِتَالِ» پیامبر، مؤمنین را برای قتال آماده نگه دار. این عبارت خوبی که در بیانیه شورای امنیت ملی وحود داشت که انگشتان ما روی ماشه است خیلی مهمست و باید رعایت شود. در این فضا که امر سلم صادر گردیده است، ما نباید آمادگی نظامی و هوشیاری خودرا از دست دهیم.
جنگ شناختی و وظیفه سنگین ما
یکی از مهم ترین نکاتی که باید با حساسیت بالا به آن دقت کنیم، تحلیل راهبردی رهبر معظم انقلاب درباره ی ابعاد مختلف جنگ امروز است. معظم له بارها تاکید کرده اند که این نبرد، فقط در میدان نظامی و امنیتی خلاصه نمی گردد، بلکه سه بعد اساسی دارد: بُعد امنیتی و نظامی بُعد اقتصادی و مهم تر از همه، جنگ شناختی و تبیینی
در پیام مهم ایشان به نشست «افق تحول رسانه ملی» که شش ماه پیش صادر شد، فرمودند:
حضرت آقا ۵ ماه پیش در پیام به نشست افق تحول رسانه ملی فرمودند: «امروز پیروزی یک طرف را توانایی وی در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بالاتر از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این حوزه ی مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خودرا مضاعف نماییم.»
این فرصتی که خداوند لطف کرده تا در محرم با مردم صحبت نماییم، به تعبیر حضرت آقا از بحث های نظامی مهم تر است. به تعبیر حضرت آیت الله عابدینی ۹۰ درصد مسأله، جنگ شناختی است که هنوز هم ادامه دارد.
همان گونه که شهید طهرانی مقدم با دستان پُر اخلاص، دقت موشک ها را از ۱۰۰ متر به ۱۰ متر رساند، و رهبر عزیز ما تاکید داشتند که باید نقطه زن تر هم بشود، امروز ما نیز در حوزه کلام و تبلیغ، حق نداریم منبری برویم و از مسائلی بگوییم که دغدغه امروز جامعه نیست. باید نقطه زن موشک بزنیم. امروز مسأله مردم، مسأله جنگ است. می خواهند بدانند این تقابل تاریخی به کجا می انجامد؟ پس این بهترین فرصت است که با نهضت حضرت اباعبدالله الحسین مقابل السلام، آیات قرآن را که در دل نبردها و فضای مبارزه و استقامت نازل شده اند، برای مردم تبیین نماییم و این وظیفه خطیر و تاریخی خود در این جنگ شناختی را ادا نماییم.
منبع: atreharam.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان عطرحرم در مورد این مطلب