ذکری که در ماه رجب سبب خشنودی خداوند از انسان می شود

ذکری که در ماه رجب سبب خشنودی خداوند از انسان می شود به گزارش عطر حرم، ماه رجب به عنوان یکی از پرفضیلت ترین ماه های قمری، جایگاه ویژه ای در روایات اسلامی دارد و انجام اعمالی چون روزه، دعا و استغفار در این ماه باعث آمرزش گناهان و جلب رضایت خداوند معرفی شده است.



به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، ماه رجب ماه پر خیر و برکت و مخصوص خداست که مناسبت های برجسته ای مانند لیله الرغائب، میلاد امیرالمؤمنین (ع) و شکافته شدن کعبه و مبعث رسول خاتم (ص) در آنست.
بنابر روایت مهر، یکی از ماه های پرفضیلتی که توجه به اعمال آن در روایات خیلی تاکید شده است ماه رجب است که اعمال مستحب فراوانی ازجمله نمازها، دعاها و روزه برای این ماه عزیز سفارش شده است. در حدیث قدسی آمده است: ماه رجب را ریسمانی بین خودم و بندگان مقرر کردم و هرکسی چنگی به آن بزند به وصال من می رسد.

فضیلت و برتری ماه رجب

رسول خدا (ص) ماه رجب را «ماه أصَبّ» نام نهاده چونکه در این ماه درهای رحمت خداوند بر روی بندگان شایسته وی باز می شود.

در مورد روزهای ماه رجب که چقدر بافضیلت است هرچه اشاره نماییم بازهم کم است از این ماه بعنوان ماه عبادت و خودسازی یاد می شود که در این قسمت به چند مورد از آن می پردازیم.

در احادیث آمده است که نهری در بهشت برین جاری است که آبش از شیر سفیدتر و مزه اش از عسل شیرین تر است هر کس فقط یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد از آن خواهد نوشید اسم این نهر «رجب» است.

ماه رجب ماه پر خیروبرکتی است ماهی است که با انجام چند عمل مجوز ورود به بهشت برای هرکسی صادر می شود و درهای رحمت و بخشش الهی به روی هرکسی باز می شود هر کسی سه روز از این ماه (روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه) را روزه بگیرد ثواب بیشتری برایش دارد.

رسول خدا (ص) می فرمایند: اگر کسی به هر علتی نتوانست در این ماه روزه بگیرد با خواندن روزانه این تسبیحات می تواند ثواب روزه گرفتن را کسب کند هرروز صد مرتبه خوانده شود: «سُبْحانَ اللهِ الْجَلیلِ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاْعَزِّ الاْکْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ» پاک و منزه است خدای بزرگ، پاک و منزه است آنکه تنزیه و تسبیح جز برای او شایسته نیست، پاک و منزه است خدای برتر و کریم تر، پاک و منزه است آنکه لباس عزت در بر دارد و شایسته آنست.

اعمال ماه رجب

اعمال ماه رجب به دو صورت است که یک بخش از اعمال مشترک بین همه روزها است و می توان در طول ماه رجب آنرا انجام داد و از ثواب آن بهره مند شد ولی تعدادی از اعمال مخصوص شب های خاصی از این ماه شریف است که باید در همان موقع صورت گیرد.

اعمال مشترک ماه رجب

اعمالی که در اینجا نوشته شده مختص روز خاصی نیست بلکه در تمامی روزهای ماه رجب از اهمیت بالایی برخوردار می باشد ازجمله:

در تمام ماه رجب، این دعا را بخوانید: یا مَنْ یَمْلِکُ حَوآئِجَ السّآئِلینَ، ویَعْلَمُ ضَمیرَ الصّامِتینَ، لِکُلِّ مَسْئَلَة؛ مِنْکَ سَمْعٌ حاضِرٌ وَجَوابٌ عَتیدٌ اللّهُمَّ وَمَواعیدُکَ الصّادِقَةُ واَیادیکَ الفاضِلَةُ؛ وَ رَحْمَتُکَ الواسِعَةُ فَاَسْئَلُکَ اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَآلِ محمد؛ واَنْ تَقْضِیَ حَوائِجی لِلدُّنْیا وَالاْخِرَةِ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْء قَدیرٌ.

همچنین پیامبر (ص) فرمودند: هر شخصی در ماه رجب ۱۰۰ مرتبه بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذِی لا إلهَ إِلاّ هُوَ، وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و در آخر صدقه ای کنار بگذارد، خداوند مغفرت و رحمت و مغفرت در کارش نصیب می کند و هر کسی ۴۰۰ مرتبه آنرا بگوید فضیلت شهیدان را دارد؛ و نیز فرموده اند: هر شخصی هزار مرتبه «لا اِلهَ اِلاَّ اللّه» در ماه رجب بگوید، حسنات و ثواب فراوانی از طرف خداوند بر او نوشته می شود.

دریکی از روایات نقل شده است: هر کسی در ماه رجب، در زمان صبح، ۷۰ مرتبه و شب ۷۰ مرتبه بگوید اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ أَتُوبُ اِلَیْهِ و پس از آن دستان خودرا بلند کرده و بگوید أَللّهُمَّ اغْفِرْ لی وَ تُبْ عَلَیَّ چنانچه در همان ماه رجب بمیرد، رضایت و خشنودی خداوند از آن او خواهد بود.

در روایت دیگر نقل شده است که در طول این ماه هزار مرتبه بگویید «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ ذَاالْجَلالِ وَ الاْکْرامِ مِنْ جَمیعِ الذُّنُوبِ وَالاْثامِ» تا خداوند رحمان و رحیم آمرزشش را برایتان نشان دهد.

«سیّد بن طاووس» در «اقبال» فضیلت زیادی برای خواندن سوره «قل هو الله احد» در ماه رجب نقل کرده است.

از رسول خدا (ص) در روایتی آمده است که آن حضرت فرمود: هر که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت با یک سلام) و در رکعت اول ۱۰۰ مرتبه «آیة الکرسی» بخواند و در رکعت دوم ۲۰۰ مرتبه «قل هو الله احد»، پیش از این که بمیرد خودرا در بهشت نظاره می کند و یا حتی کسی دیگر جای او را در بهشت می بیند و برای او تعریف می کند.

1404/10/15
10:38:02
5.0 / 5
29
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , پیامبر , عبادت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان عطرحرم در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس
عطرحرم، پلی بین احساسات و خاطرات، پلی بین شما و دنیای رایحه ها