روز مباهله، روز حقانیت اسلام

روز مباهله، روز حقانیت اسلام به گزارش عطر حرم روز مباهله پیامبر اسلام (ص) از وقایع مهم تاریخ اسلام است كه به اثبات حقانیت شیعه می پردازد، روزی است كه آیه تطهیر و حاتم بخشی حضرت علی(ع) در این روز نازل شده است.


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران، در روز بیست وچهارم ذی الحجه سال دهم هجری صورت گرفت. پیامبر (ص) طی نامه ای ساكنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت كرد.
در آن زمان بخش با صفای نجران، با هفتاد دهكده تابع خود، در نقطه مرزی حجاز و یمن قرار گرفته بود. در آغاز طلوع اسلام این مكان، تنها نقطه مسیحی نشین حجاز بود كه مردمِ آن به عللی از بت پرستی دست كشیده و به آیین مسیحیت گرویده بودند. پیامبر اكرم (ص) برای گذاردن رسالت خویش و ابلاغ پیام الهی، به خیلی از ممالك و كشورها نامه نوشت یا نماینده فرستاد تا ندای حق پرستی و یكتاپرستی را به گوش جهانیان برساند. همینطور نامه ای به اسقف نجران، «ابوحارثه»، نوشت و طی آن نامه ساكنان نجران را به آیین اسلام دعوت نمودند.
اما مردم نجران كه حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی(ع) بدون واسطه پدر می دانستند نمایندگان خویش را به مدینه فرستادند و پیامبر(ص) آنان را به امر خدا به مباهله دعوت كرد.
مباهله این گونه است كه افرادی كه درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یك جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرع كنند و از او بخواهند كه دروغگو را رسوا سازد و مجازات كند.
همینطور خداوند در آیه ۶۱ سوره آل عمران می فرماید: «هرگاه پس از دانشی كه به تو رسیده، كسانی با تو به محاجه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خویشان نزدیك و شما خویشان نزدیك خویش را فرا خوانیم؛ سپس مباهله نماییم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم».
در روایات اسلامی آمده است كه چون مبحث مباهله عنوان شد، نمایندگان مسیحی نجران از پیامبر(ص) مهلت خواستند تا در این كار بیندیشند و با بزرگان خود به شور بپردازند.
نتیجه مشاوره آنان كه از ملاحظه ای روان شناسانه سرچشمه می گرفت این بود كه به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده كردید محمد (ص) با سر و صدا و جمعیت و جار و جنجال به مباهله آمد با او مباهله كنید و نترسید؛ چونكه در آن صورت حقیقتی در كار او نیست كه متوسل به جاروجنجال شده است و اگر با نفرات بسیار محدودی از نزدیكان و فرزندان خردسالش به میعادگاه آمد، بدانید كه او پیامبر خداست و از مباهله با او بپرهیزید كه خطرناك می باشد.
در روز مباهله مسیحی ها با اسب های زینت شده به طلا در محل حاضر شدند در صورتیكه پیامبر(ص) با حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) آمده بودند كه در این هنگام وقتی مسیحیان دیدند پیامبر(ص) نزدیك ترین خویشانش را برای مباهله حاضر كرده اند به حقانیت آنها گواه دادند و به پیامبر(ص) اعلام نمودند كه مباهله نمی نماییم.
پیامبر(ص) هم از آنها درخواست نمودند یا اسلام آورند و یا در پناه اسلام باشند و برای مسلمانان توطئه چینی نكنند و آنها را آزار ندهند، در این هنگام مسیحیان پذیرفتند زیر پرچم اسلام قرار گیرند.

نزول آیه تطهیر در روز مباهله
روزی كه پیامبر خدا (ص) قصد مباهله كرد، پیش از آن عبا بر دوش مبارك انداخت و حضرت امیرالمومنین و فاطمه و حسن و حسین (ع) را در زیر عبای مبارك جمع كرد و اظهار داشت: «پروردگارا، هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است كه مخصوص ترین خلق به او بوده اند. خداوندا، اینها خاندان منند. پس شك و گناه را از ایشان برطرف كن و ایشان را پاك پاك كن. »
در این هنگام جبرئیل نازل شد و آیه تطهیر را در شان ایشان فرود آورد: "همانا خداوند اراده فرمود از شما خاندان پلیدی را برطرف فرماید و شما را پاك پاك كند. " و در این روز هم حضرت امیرالمؤمنین(ع) در حال ركوع انگشتری خویش را به سائل داد و آیه «اِنَّما وَلِیُّكُمُ اللّهُ» در شانش نازل شد.

اعمال و دعای روز مباهله
علاوه بر استحباب غسل و روزه در روز ۲۴ ذی الحجه خواندن نماز هم سفارش شده است؛ به این كیفیت كه نزدیك زوال غسل كند و دو ركعت نماز بگذارد و در هر ركعت بعد از حمد، سوره توحید، آیة الكرسی و سوره قدر، هر كدام را ده بار بخواند. همینطور خواندن دعای مباهله كه شبیه به دعای سحرهای ماه رمضان است و در مفاتیح الجنان ذكر شده است. همینطور بعد قرائت دعای مذكور، قرائت دو ركعت نماز و ۷۰ مرتبه استغفار و اوّل آن اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ العالَمینَ، صدقه دادن به جهت تأسی به حضرت امیرالمؤمنین (ع)، زیارت كردن امام علی(ع) و خواندن زیارت جامعه همچون اعمال روز مباهله ذكر شده است.



1398/06/04
14:22:28
5.0 / 5
4649
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , پیامبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس