عضو مجلس خبرگان رهبری:
همه افراد برای انتخاب مذهب خود آزاد هستند
قم عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: هر کسی عملاً این امکان را در اختیار دارد که حرف ها را درون جامعه اسلامی بشنود و مذهب خودرا انتخاب نماید و از نظر الهی نیز هر کس در انتخاب مذهب خود مسئولیت دارد، بلکه آنچه مقصود است این است که ما دراین زمینه نباید رویکرد، تلاش، فعالیت و عملیاتی داشته باشیم برای اینکه به وحدت امت و آرامش مذهبی در امت ضربه می زند.
آیت الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در جمع مدیران و پژوهشگران مجمع جهانی شیعه شناسی، با اعلان اینکه شیعه وارد فاز جدیدی در جهان شده است، اظهار داشت: شیعه پیش از هر چیز باید به بازتعریف خود و بازشناسی وضعیت کنونی بپردازد و حضورش را در جهان اسلام مطابق با موازین قرآنی و آموزه های اهل بیتی(ع) استواری بیشتری ببخشد.
فقیه ناظر بر امور حلال کشور اضافه کرد: باید میان اعتقادات اصیل شیعه و آموزه هایی که خارج از اراده و خواست و نگاه دوده عصمت و طهارت و به دلیلهای احیاناً تاریخی به وجود آمده و اصالت و ریشه اهل بیتی ندارند تفاوت بگذاریم. به بیان دیگر باید بین عقائد ناب شیعی همچون عقیده به عصمت اهل بیت، امامت آنان و نیز مصدر بودن این ذوات مطهره علیهم السلام و بین عقیده انگاشته شده ها(افزوده هایی که خیلی از آنها را غالیان در زمان امامان علیهم السلام ایجاد کردند و مورد غضب و خشم دوده قرار گرفتند) تفکیک و تمییز قائل شویم.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: ما امروزه باید تحت هدایت علما و زعمای حوزه خط حفاظت و حراست از مرزهای واقعی فکری شیعه را دنبال نماییم و نباید هر کسی دل خواهانه وارد این عرصه حساس شود و چیزی را بر اندیشه های شیعه بیفزاید یا از آن بکاهد.
آیت الله مبلغی با اشاره به لایه سلوکی شیعه اظهار نمود: لایه سلوکی شیعه نیازمند تقویت است، برای اینکه اگر کسی فاقد مجموعه رفتارها و خصلت های سلوکی شیعه باشد به صورت قاطع در زمره شیعیان دوده جای نمی گیرد.
عضو خبرگان رهبری افزود: اگر شیعه از حیث سلوک در وضعیت فرودستی نسبت به دیگران باشد گاه ضررش برای دوده از منفعتش بیشتر خواهد بود.
مبلغی با اعلان اینکه شیعه بعنوان قسمتی از امت لازم است در کنار اهل سنت، سلوکی در خدمت کیان امت داشته باشد، اظهار داشت: ما نباید هویت شیعه را طوری تبیین و تعریف نماییم که موجب بر هم زدن وحدت امت شود؛ بدین جهت هویت شیعی باید در خدمت امت پیامبر (ص) و وحدت و یکپارچگی آن قرار گیرد.
وی در زمینه استواری و برقراری و استواری عقاید شیعی اظهار داشت: برخی افراد که از تقریب می ترسند تصور می کنند تقریب موجب تضعیف و از بین رفتن عقاید شیعه است در صورتیکه بنیاد اعتقادی شیعه فراتر از آنست که با یک رویکرد از بین برود؛ بر این اساس این توهین به قرآن است که تصور نماییم دو اندیشه متضاد را کنار هم نهاده است.
مبلغی با اعلان اینکه یکی از خطوط قرمز دوده علیهم السلام حفظ یکپارچگی و وحدت امت بود، اظهار داشت: برمبنای قرآن باید بپذیریم که امت، هویت اسلامی وابسته به پیامبر است و اگر امت از بین رفت، یا تضعیف شد، هویت شیعه یا هر هویت دیگر در راه تضعیف و تحلیل قرار می گیرد؛ بدین سبب نه شیعه سازی و نه سنی سازی هیچکدام متناسب با امت و جایگاه قرآنی امت نیست.
آزادی در انتخاب مذهب
فقیه در امور حلال کشور اشاره کرد: هر کسی عملاً این امکان را در اختیار دارد که حرف ها را درون جامعه اسلامی بشنود و مذهب خودرا انتخاب نماید و از نظر الهی نیز هر کس در انتخاب مذهب خود مسئولیت دارد، بلکه آنچه مقصود است این است که ما دراین زمینه نباید رویکرد، تلاش، فعالیت و عملیاتی داشته باشیم برای اینکه به وحدت امت و آرامش مذهبی در امت ضربه می زند.
آیت الله مبلغی با اشاره به لایه علمی تشیع با اعلان اینکه ما موظفیم علوم دوده را درک نماییم اشاره کرد: باید برای ساختن جامعه خود این علوم را مبنا قرار بدهیم و ناگفته ها و بخش های درک نشده آنرا کشف و زیبایی های آنرا منتشر نماییم.
در این جلسه آیت پیمان، دبیرکل مجمع جهانی شیعه شناسی هم با بیان سیاست ها و برنامه های این مجموعه، بر لزوم تعمیق و غنی سازی و گسترش تحقیقات و آموزش های تخصصی شیعه شناسی و رویکردهای جدید در دین پژوهی اصرار کرد.
وی همین طور از نظرات علمی استاد مبلغی در موضوعات مهمی همچون؛ مبانی تعامل و تعایش ادیان و طرح مباحث نوین فقه الاجتماع و فقه مقارن، روشنگری و ترسیم راه تعاملات مثبت و سازنده فکری و ایجاد زمینه و فرصت برای طرح دیدگاه های مکتب اهل بیت(ع) در محافل علمی جهان تجلیل نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب