معاون بین الملل حوزه های علمیه كشور مطرح كرد

لزوم گسترش صنعت توریسم با تاكید بر انضباط دینی

لزوم گسترش صنعت توریسم با تاكید بر انضباط دینی به گزارش عطر حرم معاون بین الملل حوزه های علمیه كشور بر گسترش صنعت توریسم با تاكید بر انضباط دینی تصریح كرد و اظهار داشت: متاسفانه هستند كسانی كه فریاد گسترش صنعت توریسم را بدون توجه به انضباط دینی سر می دهند، در حالیكه آیات و روایات متعددی در این رابطه داریم.


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، حجت الاسلام محمدحسن زمانی در آئین اختتامیه اولین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز، اظهار نمود: در قرآن كریم ۱۰ واژه مفهوم گردشگری را مطرح كرده كه شامل "سیر، سیاحت، سفر، اسرا، هجرت، رحل و ارتحال، ذهاب، خروج، توجه و ارائه" است.
وی با بیان این كه گردشگران در فرایند گردشگری با تاریخ بشریت، اقوام، فرهنگ ها، ادیان، مذاهب و… آشنا می شوند، اضافه كرد: انسان با سیر و سیاحت به تمامی پهنه های جهان رفته و دنیایی از دانش و آگاهی را جمع می كند.
وی با اشاره به اهداف سفر از منظر اسلام اظهار داشت: مشاهده كیفیت شگفت آفرینش و توجه به حضور خدا و توانمندی وی در بازآفرینی خلقت، مشاهده آثار باستانی اقوام و تمدن ها، مشاهده عینی شكست پذیری قدرت های فراعنه و پادشاهان بزرگ تاریخ و در نتیجه پوشالی دیدن ابرقدرت های كنونی عالم و بادكنكی بودن نعره های سردمدارانی چون آمریكا همچون این اهداف است.
معاون بین الملل حوزه های علمیه كشور عبرت گیری از تاریخ بعنوان چراغ راه آینده، سلامتی و نشاط، تجارت و درآمد اقتصادی، كسب اطلاعات و رشد عقلانیت بشری، تفریح سالم و لذت حلال و فراگیری دانش جدید و آداب و فرهنگ ملت ها را از دیگر اهداف سفر از منظر اسلام عنوان نمود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این كه گردشگری در ایران و كشورهای مشرق زمین گرفتار صدمه هایی از ناحیه استعمارگران شده است، اظهار داشت: تاثیرپذیری توریست مسلمان از محیط های ناسالم همچون این صدمه هاست كه در این رابطه آیات و احادیث بسیاری داریم.
زمانی تأثیرگذاری گردشگران غیرمسلمان در سرزمین های اسلامی بر شهروندان محیط میزبان را دیگر صدمه عنوان نمود و اظهار داشت: به علت اینكه مصر بیشترین توریسم (بی رویه و بدون انضباط دینی) را پذیرش می كند، گرفتار بحران هویت شده و نسل جوان در حال از دست دادن هویت دینی خود هستند.



"كرامت انسانی" از مبانی اصلی گردشگری اسلامی است
نماینده ادواری مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با اشاره به اهداف و برنامه های دین اسلام برای گردشگری، اظهار داشت: كرامت انسانی، از مبانی اصلی گردشگری اسلامی است.
حجت الاسلام سید محمدرضا میر تاج الدینی خاطرنشان كرد: "امنیت" یكی از اركان اصلی گردشگری بوده و "نژاد پرستی و آپارتاید" از موانع اصلی گردشگری و مخل امنیت گردشگری می باشد.
وی با تاكید بر این كه مبانی اسلام در حوزه گردشگری مخالف "نژادپرستی" بوده و كرامت انسانی را مبنای اصلی قرار می دهد، اظهار داشت: امنیت همچون حقوق گردشگران و سیاحان در جامعه اسلامی بوده و دولت اسلامی موظف است از حقوق همه جانبه گردشگران دفاع كند.
وی ادامه داد: هرگونه توهین، ناسزاگویی به باور و اعتقادات گردشگران در اسلام به صورت قطعی منع شده و به اخلاق و رفتار مناسب با گردشگران تاكید شده است؛ در این نوع گردشگری زمینه خوبی برای دعوت به اسلام و جلب توجه گردشگران به آموزه های جالب اسلامی فراهم می شود.
میرتاج الدینی با بیان این كه قرآن كریم در كمتر موضوعاتی آیه صریح و محكم دارد كه گردشگری همچون آن است، اظهار نمود: هفت آیه دارای استفهام و شش آیه بصورت دستوری در حوزه گردشگری در قرآن كریم وجود دارد.


دین، مانع توسعه گردشگری نیست

مشاور سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش هم در این مراسم با مروری بر منویات مقام معظم رهبری در مورد گردشگری، اظهار نمود: دین به هیچ عنوان مانع توسعه گردشگری نیست.
عسگر ملكی بیرجندی اظهار نمود: گردشگری دارای دو مشخصه مهم "درآمدزایی و اشتغال زایی" بوده و در ایران هم باید این حوزه را مورد توجه قرار دهیم.
ایشان در ادامه به منویات مقام معظم رهبری در مورد گردشگری سیاحتی اشاره نمود و اظهار داشت: مقام معظم رهبری به گردشگری سیاحتی كه همان بازدید از آثار تاریخی و مواریث فرهنگی است، توجه خاصی دارند.
ملكی بیرجندی در ارتباط با اهمیت برگزاری اولین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز، بیان كرد: وجه تمایز این همایش نگاه به گردشگری از بعد دینی است.




1398/02/07
15:23:45
5.0 / 5
4219
تگهای خبر: آموزش , ادیان , اسلام , اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس